Νικόλας Παπαδόπουλος: Να εξεταστεί το κλείσιμο των οδοφραγμάτων

Νικόλας Παπαδόπουλος: Να εξεταστεί το κλείσιμο των οδοφραγμάτων | Newsit.com.cy

Όπως είπε ο Νικόλας Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επιδίωξε να διώξει το Δημοκρατικό Κόμμα από την κυβέρνηση γιατί ήθελε να υπογράψει ένα κοινό ανακοινωθέν, ενώ γνώριζε ότι το κόμμα διαφωνούσε κάθετα με το περιεχόμενό του. Και αυτό, ενώ είχε ήδη δεσμευτεί ότι ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ θα διαχειρίζονταν από κοινού το Κυπριακό.

Σημείωσε ότι θα πρέπει να μας προβληματίσει το γεγονός ότι ο Νίκος Αναστασιάδης και η κυβέρνηση εναπόθεσαν όλες τις ελπίδες τους στη στήριξη των Αμερικανών. Καλοδεχούμενη δε, χαρακτήρισε τη συμφωνία που επιτεύχθηκε σήμερα όσον αφορά τον ενιαίο αμυντικό χώρο με την Ελλάδα ενώ, παράλληλα, κατέστησε επιτακτική την ανάγκη των άλλων μέτρων που αναγγέλθηκαν και που θα δημιουργήσουν πολιτικό κόστος στην Τουρκία και το ψευδοκράτος.

Δήλωσε σαφέστατα, ότι αν και σωστή η αναστολή της συμμετοχής του Προέδρου της Δημοκρατίας από τις διαπραγματεύσεις, δεν είναι αρκετή. Επιπλέον ξεκαθάρισε, μετά από ερώτηση του δημοσιογράφου, πως το κλείσιμο των οδοφραγμάτων αποτελεί ένα από τα ζητήματα που θα πρέπει να εξεταστεί.

Διερωτήθηκε επίσης «Πώς γίνεται να λειτουργεί ο κανονισμός της πράσινης γραμμής αλλά να παραβιάζεται η ΑΟΖ μας; Πώς γίνεται τουρίστες και άλλοι να χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο της Τύμπου και να μην επιβάλλεται ένα διοικητικό κόστος;»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Προχωρά κανονικά η Λευκωσία στην ανάπτυξη των υδρογονανθράκων

Ελληνικά ΜΜΕ: Επανενεργοποίηση του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου μετά την επίσκεψη Κασουλίδη; Η Άγκυρα ζητά από Ιταλία να σταματήσει την ENI!

Οι προϋποθέσεις του Προέδρου Αναστασιάδη για επιστροφή στις συνομιλίες και ο «παράγων» Ισραήλ

Αντώνης Σαμαράς: «Δεν βγάζω στιγμή το Κυπριακό από το μυαλό μου»

MM