Χριστόφιας: «Γυρεύκουν τα τσιεκκούθκια που επιάναν που τον Χριστόφκια τωρά!»

Χριστόφιας: «Γυρεύκουν τα τσιεκκούθκια που επιάναν που τον Χριστόφκια τωρά!» | Newsit.com.cy

Ο Δημήτρης Χριστόφιας, μιλώντας ως συνήθως με το καισαρικό τρίτο πρόσωπο, ξεσπάθωσε κατά πολλών, οι οποίοι, κατά την άποψή του, λοιδορούσαν τον ίδιο.

«Δεν έφυγα», σημείωσε, «διώχθηκα από την κυβέρνηση», αναφερόμενος στον …πόλεμο που δέχτηκε τα τρία τελευταία χρόνια της εξουσίας του.

Μάλιστα, ο τέως πρόεδρος ανέφερε ότι «γυρεύουν τον Χριστόφια» γιατί «ήταν ειλικρινής», ενώ αποκάλυψε ότι οι συνταξιούχοι δέχτηκαν «τσιεκκούθκια» από τον ίδιο, επεξηγώντας ότι τα δέχτηκαν από την κυβέρνηση, μάλλον εννοώντας τις συντάξεις.

Επίσης, μετά από ερώτηση του δημοσιογράφου, αναφέρει ότι η Κ.Ε. του ΑΚΕΛ τον επισκέφτηκε στο Προεδρικό για να τον ρωτήσει αν θα είναι υποψήφιος πρόεδρος στις εκλογές του 2013. Ο ίδιος αρνήθηκε, όπως είπε, γιατί πάνω από όλα έχει τον τόπο και το κόμμα του.

Αναφερόμενος στην τραγωδία στο Μαρί, ο τέως πρόεδρος σημειώνει πως «από τη λύπη του» δεν μερίμνησε να διορίσει εμπειρογνώμονες για να διερευνήσουν την αιτία της έκρηξης στη ναυτική βάση.

«Οι οικογένειες των θυμάτων του Μαρί δεν με δεχόντουσαν στα σπίτια τους. Πήγαν όμως οι Υπουργοί. Ζήτησα συγνώμη. Κάποιοι ήρθαν στο γραφείο μου, άλλοι θέλουν να με πάνε στα δικαστήρια», είπε με παράπονο ο Χριστόφιας, τον οποίο η πλειοψηφία θεωρεί υπεύθυνο για την τραγωδία.

Ο Χριστόφιας, σημειώνοντας ότι διόρισε τον Πόλυ Πολυβίου επειδή του τον σύστησε ο Πέτρος Κληρίδης, τότε Γενικός Εισαγγελέας, κατήγγειλε πως «μόνο σε τούτον τον τόπο συγγενείς των θυμάτων βρίζουν φονιά τον Πρόεδρο», αναφερόμενος στην μέρα της κατάθεσής του, ενώ αρνήθηκε πως δήλωσε ότι δεν ξέρει που είναι το Μαρί.

Με απειλητικό ύφος, ο κ. Χριστόφιας υποσχέθηκε πως θα γράψει εξηγώντας ότι «θα πει αλήθειες που δεν ελέχθησαν ποτέ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χριστόφιας: «Ελούστηκα στα κλάματα για το Μαρί» (VIDEO)

Χριστόφιας μετανιωμένος: «Δεν χρειαζόταν η αναφορά σε ουίσκια»

Συντροφικό μαχαίρωμα Κατσουρίδη σε Χριστόφια για τα «ουισκάκια»: «Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά» – Τι αποκάλυψε για τα πέναλτι της Ομόνοιας

MM