Τηλεφώνημα Ακιντζί σε ΠτΔ για το ζήτημα της διάνοιξης οδοφραγμάτων

Τηλεφώνημα Ακιντζί σε ΠτΔ για το ζήτημα της διάνοιξης οδοφραγμάτων | Newsit.com.cy

Την κοινή επιθυμία για διάνοιξη των οδοφραγμάτων Δερύνειας και Λεύκας / Απλικίου το συντομότερο δυνατό επιβεβαίωσαν σήμερα σε σύντομη τηλεφωνική επικοινωνία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της «προεδρίας» στα κατεχόμενα, ο κ. Ακιντζί επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σήμερα και συζήτησαν το θέμα, επιβεβαιώνοντας τη στήριξή τους στο θέμα αυτό.

Την τηλεφωνική επικοινωνία, που ήταν ολιγόλεπτη, επιβεβαίωσε και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης στο ΚΥΠΕ.

Σύμφωνα με δήλωση της «προεδρίας» στα κατεχόμενα, πριν από την τηλεφωνική επικοινωνία, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με πρωτοβουλία του κ. Ακιντζί με την UNDP-Συνεργασία για το Μέλλον (PFF), το γραφείο στήριξης της ΕΕ και αξιωματούχους της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών, ώστε να ξεπεραστούν οι καθυστερήσεις σε σχέση με τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων.

Στη συνάντηση πήραν μέρος “αξιωματούχοι” του ψευδοκράτους και ο συμπρόεδρος εκ μέρους της τ/κ πλευράς στην Τεχνική Επιτροπή για τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων Μουσταφά Λακανταμιαλί, η Διευθύντρια του Προγράμματος UNDP-PFF Τιζιάνα Ζενάρο, ο Σύμβουλος της Ειρηνευτικής Δύναμης των ΗΕ Λιν Χάστιγκς και ο επικεφαλής του γραφείου υποστήριξης της ΕΕ Αλεσάντρο Μπιαντσιάρτι. Η συνάντηση έγινε στο «προεδρικό» και συζητήθηκε το θέμα της επίσπευσης της διαδικασίας προσφορών από την UNDP για την κατασκευή του δρόμου Δερύνειας – Απλικίου.

Εξάλλου ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ Αλιμ Σιντίγκ επιβεβαίωσε στο ΚΥΠΕ την πραγματοποίηση της συνάντησης με αξιωματούχους από την UNDP-PFF και την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, με θέμα συζήτησης τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων.

«Είμαστε δεσμευμένοι να υποστηρίξουμε και τις δύο πλευρές για τη διάνοιξη αυτών των οδοφραγμάτων το συντομότερο δυνατό», ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο κ. Σιντίγκ.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΔΑ ΠΡΕΣΒΕΙΡΑ

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί συναντήθηκε σήμερα στα κατεχόμενα με την Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο Κάθλιν Ντόχερτι.

Μετά τη συνάντηση δεν εκδόθηκε οποιαδήποτε δήλωση, όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παραιτήθηκε η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου από εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ

Λάδι στη φωτιά «ρίχνει» το tweet του Ν. Παπαδόπουλου με στόχο τον ΠτΔ

Πράσινο Υπουργικού στο Ταμείο διαχείρισης των εσόδων από υδρογονάνθρακες

Αισιοδοξία για την εκλογή Μαυρογιάννη στην προεδρία της Γεν. Συνέλευσης του ΟΗΕ – Σήμερα η ψηφοφορία

MM