Έπεσε ξύλο στο Γυμνάσιο Λευκάρων μεταξύ Κυπρίων και αραβόφωνων μαθητών

Έπεσε ξύλο στο Γυμνάσιο Λευκάρων μεταξύ Κυπρίων και αραβόφωνων μαθητών | Newsit.com.cy

Σύμφωνα με την Αστυνομία γύρω στις 12.20 σήμερα το πρωί, η Βοηθός Διευθυντής του Γυμνασίου Λευκάρων ειδοποίησε τηλεφωνικώς τον Αστυνομικό Σταθμό Λευκάρων ότι υπάρχει συμπλοκή εντός του σχολείου μεταξύ αραβόφωνων και Κυπρίων μαθητών.

Μέλη του Αστυνομικού Σταθμού επισκέφθηκαν το σχολείο όπου με την άφιξη τους διαπίστωσαν ότι η συμπλοκή έλαβε τέλος.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση του σχολείου γύρω στις 10.30 κατά τη διάρκεια του διαλείμματος ενώ 14χρονος μαθητής στεκόταν έξω από αίθουσα του σχολείου με μια συμμαθήτρια του και μιλούσαν, πέρασαν από μπροστά τους, δύο 13χρονοι παιδιά αιτητών πολιτικού ασύλου που διαμένουν στο Κέντρο Υποδοχής Αιτητών Πολιτικού Ασύλου στη Κοφίνου, γύρισαν προς το μέρος του 14χρονου και σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε, τους ειρωνεύτηκαν λέγοντας κάτι στην αραβική γλώσσα.

Ο 14χρονος μαθητής αντέδρασε και κτύπησε στο πρόσωπο τον ένα από τους δύο αραβόφωνες. Επενέβησαν καθηγητές για να αποκαταστήσουν την τάξη και ενώ χώριζαν τους μαθητές ένας από τους δύο 13χρονους ξέφυγε από τον έλεγχο τους και κτύπησε τον 14χρονο.

Ο Διευθυντής του Γυμνασίου με βάση τους εσωτερικούς κανονισμούς του σχολείου προχώρησε σε διευθέτηση του επεισοδίου.

Γύρω στις 12.15 κατά το τέλος του τελευταίου διαλείμματος, σημειώθηκε δεύτερη συμπλοκή με γενικότερη συμμετοχή Κυπρίων και αραβόφωνων μαθητών.

Η παρέμβαση καθηγητών και μαθητών είχε ως αποτέλεσμα το επεισόδιο να λήξει, ωστόσο 8 μαθητές ηλικίας 12 – 15 ετών επισκέφθηκαν το Υγειονομικό Κέντρο Λευκάρων.

Οι πέντε από τους μαθητές διαγνώστηκαν με μικροεκδορές, δύο υπέστησαν κρίση πανικού και πήραν εξιτήριο, ενώ ένας μαθητής παραπέμφθηκε προληπτικά στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας για ακτινολογικό έλεγχο, λόγω παλαιότερου τραύματος.

Όλοι οι τραυματίες ανέφεραν στην Αστυνομία ότι τραυματίστηκαν στην προσπάθεια τους να χωρίσουν τους άλλους μαθητές ενώ η Διεύθυνση του Γυμνασίου έδωσε άδεια στους 19 συνολικά αραβόφωνους μαθητές να μην προσέλθουν στο σχολείο αύριο 3 και μεθαύριο 4 Νοεμβρίου.

Την υπόθεση διερευνά ο Αστυνομικός Σταθμός Λευκάρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λάρνακα: Χειρουργήθηκε o 17χρονος που μαχαιρώθηκε από συμμαθητή του

Κλείδωσαν κορίτσι με ειδικές ανάγκες στην τάξη και πήγαν… εκδρόμη!

Αστυνομική έφοδος στην τεχνική σχολή στο Αυγόρου με μαθητές να καταλήγουν στο νοσοκομείο μετά από γενική σύρραξη!

Καθημερινή «κόλαση» είχε γίνει το σχολείο για τη 16χρονη που ξυλοκοπήθηκε – Σε εξέλιξη έρευνα για τη δημοσίευση του βίντεο

 

MM