«Γκάζωσε» στο αντίθετο ρεύμα με στόχο τον θείο του!

«Γκάζωσε» στο αντίθετο ρεύμα με στόχο τον θείο του! | Newsit.com.cy

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ», η υπόθεση έφτασε ως και το Εφετείο, καθώς ο καταδικασθείς είχε εφεσιβάλει την πρωτόδικη απόφαση.

Στην απόφαση του Εφετείου αναφέρει ο Νέαρχος Κυπριανού ότι «ήταν κοινώς αποδεκτό ότι ο εφεσείων είναι ανεψιός -από την πλευρά του πατέρα του- του παραπονούμενου και μεταξύ των οικογενειών των δύο αυτών προσώπων υπάρχουν οικονομικές διαφορές για τις οποίες εκκρεμούν δικαστικές υποθέσεις ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας».

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα παραδεκτά γεγονότα της υπόθεσης, το πρωί της 28ης Ιουνίου του 2012 ο παραπονούμενος θείος οδηγούσε το αυτοκίνητό του στον κύριο δρόμο Βασιλικού-Ζυγίου και ο αδελφότεκνός του το αυτοκίνητό του από την αντίθετη κατεύθυνση.

Κατά την μαρτυρία του παραπονούμενου, η οποία επιβεβαιώνεται από τη μαρτυρία του συνοδηγού του, ενώ οδηγούσε κανονικά το αυτοκίνητο του στην αριστερή πλευρά του δρόμου με ταχύτητα περίπου 50 χιλιομέτρων, αντιλήφθηκε από απόσταση περίπου 50 περίπου μέτρων τον γιο του αδελφού του να οδηγεί το αυτοκίνητο του στη λανθασμένη λωρίδα και να έρχεται κατά πάνω του.

Τότε άμεσα ο θείος – παραπονούμενος έκοψε ταχύτητα ώστε να αποφευχθεί η μεταξύ τους σύγκρουση, ωστόσο ο αδελφότεκνός του συνέχισε να κατευθύνεται κατά πάνω του και όταν τον πλησίασε έκανε απότομο ελιγμό, επανερχόμενος την τελευταία στιγμή στη λωρίδα του. Ο παραπονούμενος απευθύνθηκε μέσω κοινού φίλου στον αδελφό του και πατέρα του νεαρού προκειμένου να μεσολαβήσει και να βάλει μυαλό στον νεαρό άνδρα, όμως η αντίδραση του αδελφού του τον άφησε εμβρόντητο, καθώς φέρεται να ανέφερε «καλά να του κάμει».

Ενώπιον της Αστυνομίας ο αδελφότεκνος υποστήριξε ότι η εναντίον του καταγγελία ήταν ψευδής και την απέδωσε στις οικονομικές διαφορές που είχε η οικογένεια του παραπονούμενου με τη δική του οικογένεια. Σε κάθε περίπτωση όμως το δικαστήριο δεν επείσθη από τις αιτιάσεις του, κρίνοντάς τον ένοχο για διάπραξη του αδικήματος της αλόγιστης και επικίνδυνης οδήγησης, επιβάλοντάς του χρηματικό πρόστιμο.

Το Εφετείο εξετάζοντας την έφεση δεν διαπίστωσε οποιοδήποτε σφάλμα στην πρωτόδικη απόφαση με αποτέλεσμα να απορρίψει την έφεση και να επικυρώσει την καταδικαστική απόφαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ναρκομανής σε αμόκ «μπούκαρε» στο Δημοτικό Ανθούπολης με μαχαίρι σπέρνοντας τον πανικό απειλώντας παιδάκια

MM