Θύελλα αντιδράσεων για το «ξεπούλημα» αγρινών και ελαφιών από από το Melios Zoo! [pics]

Θύελλα αντιδράσεων για το «ξεπούλημα» αγρινών και ελαφιών από από το Melios Zoo! [pics] | Newsit.com.cy

Η εν λόγω ανάρτηση του Melios Zoo, το οποίο εδρεύει σε χωριό της επαρχίας Λευκωσίας, έγινε σε σελίδα πώλησης διαφόρων προϊόντων σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και συγκεκριμένα στο facebook.

Σάλος στο Παγκύπριο έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες για το «ξεπούλημα» άγριας ζωής και συγκεκριμένα σπάνιων θηλαστικών. Στο εν λόγω post εμφανίζεται να διατίθεται προς πώληση ένα αγρινό προς 350 ευρώ, ενώ σε σχετική ερώτηση χρήστη κατά πόσο ο ίδιος που ανάρτησε την αγγελία, πωλεί αγρινά ο ίδιος απαντά θετικά.

Την παραπάνω ενέργεια του πάρκου καταγγέλλει το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, το οποίο με ανακοίνωση που τιτλοφορείται «Ξεπούλημα άγριας ζωής», κάνει λόγο για αδράνεια και αδιαφορία ενώπιον της προκλητικής συμπεριφοράς του παράνομου ζωολογικού κήπου «Melios Zoo Park» το οποίο τις τελευταίες μέρες διαφημίζει διαδικτυακά ότι βγάζει στο ξεπούλημα άγρια ζώα.

«Οι αρμόδιες αρχές που ανέχτηκαν για τόσα χρόνια την παράνομη λειτουργία του ζωολογικού κήπου, φαίνεται να κλείνουν -για ακόμη μια φορά- τα μάτια τους. Ήδη η προκλητική ανάρτηση του ‘Melios Zoo Park’ για τα άγρια ζώα ‘όλα σε στοκ’ έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις δεκάδων πολιτών. Επιτέλους οι αρμόδιοι και ιδιαίτερα ο υπουργός Γεωργίας κ. Νίκος Κουγιάλης, πρέπει να δράσει για να σταματήσει αυτή η βάναυση συμπεριφορά κατά των ζώων που προσβάλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των πολιτών», αναφέρουν τέλος οι Οικολόγοι.

Εξάλλου, σε έρευνα που έκαναν δημοσιογράφοι του SigmaLive επ’ αφορμή του εν λόγω περιστατικού το οποίο έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, αναφέρθηκε ότι το συγκεκριμένο αγρινό, δεν έχει γεννηθεί στην Κύπρο, αλλά προέρχεται από την Ιταλία, καθώς στην Κύπρο είναι αυστηρά (υποτίθεται) προστατευόμενο είδος.

Τουτέστιν εκ πρώτης όψεως πιθανόν να είναι μεν θεμιτή η εισαγωγή του εν λόγω ζώου στην Κύπρο, ωστόσο οι συνθήκες υπό τις οποίες διαβιούν τα ζώα στο συγκεκριμένο πάρκο, εγείρουν εύλογα ερωτηματικά, καθώς στο πρόσφατο παρελθόν έχουν υπάρξει έντονες φωνές διαμαρτυρίας από οργανωμένα και μη σύνολα για τον τρόπο λειτουργίας του.

Σε κάθε περίπτωση καλό θα ήταν το αρμόδιο Υπουργείο να λάβει σοβαρά υπ’ όψιν του τις φωνές όσων κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, προκειμένου να διασφαλιστεί η κατά γράμμα τήρηση του νόμου σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τρόμος! Σπεύδουν να σώσουν «φάλαινα» που κόλλησε στα ρηχά αλλά πέφτουν πάνω σε λευκό καρχαρία! [vid]

Τρίζει η καρέκλα του Αβ. Νεοφύτου! Αποθέωσαν τον Χαμπουλά: «Είσαι ο ηγέτης μας… Αμπελοπούλια-αμπελοπούλια» (VIDEO)

Ακραία προκλητικός ο Χαμπουλλάς στο ΡΙΚ – «Κάγκελο» ο δημοσιογράφος με απάντησή του για την ανάρτηση στο Facebook

MM