Υπό κράτηση ο 37χρονος για τη δολοφονική επίθεση με ρόπαλο και μαχαίρι σε ταβέρνα της Λεμεσού

Υπό κράτηση ο 37χρονος για τη δολοφονική επίθεση με ρόπαλο και μαχαίρι σε ταβέρνα της Λεμεσού | Newsit.com.cy

Εναντίον του 37χρονου εξασφαλίστηκε ένταλμα σύλληψης χθες, για την απόπειρα φόνου εναντίον 48χρονου, που διαπράχθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στις 28/6/17 σε ταβέρνα της Λεμεσού.

Ο ύποπτος οδηγήθηκε το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού. Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης εναντίον του 37χρονου υπάρχει μαρτυρία, αυτόπτη μάρτυρα , ότι ο ύποπτος ήταν ένας εκ των ατόμων που κτυπούσαν τον 48χρονο με ρόπαλο.

Μάλιστα όπως ανέφερε στην κατάθεση του ο ανακριτής, ο μάρτυρας φαίνεται να αναγνώρισε τον ύποπτο, αφού είναι γνωστός του και τον ξέρει με το μικρό του όνομα ενώ διατηρεί και καφενείο στα Πολεμίδια.

Σύμφωνα με την μαρτυρία ο 37χρονος φέρεται να διατηρεί και φιλικές σχέσεις με τον 43χρονο ο οποίος τελεί ήδη υπό κράτηση για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Ο ύποπτος κατά την σύλληψη του ανέφερε ότι «δεν έκανε τίποτε», όπως ανέφερε ο ανακριτής ενώ σημείωσε ότι ο 37χρονος δεν απάντησε σε καμία από τις 17 γραπτές ερωτήσεις που του δόθηκαν σχετικά με την υπόθεση, και ανέφερε ότι «ότι έχω να πω θα το πω στο δικαστήριο».

Υπενθυμίζεται πως το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη λίγο μετά τα μεσάνυχτα, όταν πέντε πρόσωπα εισήλθαν στην ταβέρνα και με ρόπαλο και μπουκάλια ακινητοποίησαν τον 48χρονο, ο οποίος στη συνέχεια δέχθηκε μαχαιριά στο θώρακα με μικρό σουγιά, ο οποίος εντοπίστηκε και παραλήφθηκε ως τεκμήριο.

Οι δράστες εγκατέλειψαν τη σκηνή με συγκεκριμένου τύπου αυτοκίνητο, το οποίο εντοπίστηκε αργότερα έξω από την οικία του 43χρονου ιδιοκτήτη του.

Το θύμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου διαπιστώθηκε πως η μαχαιριά τρύπησε τον πνεύμονα του και εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σοβαρή αλλά εκτός κινδύνου κατάσταση.

Για την υπόθεση αναζητούνται άλλα δύο πρόσωπα.

MM