Κυπριακό: Εθνικό Συμβούλιο «απογοήτευσης» και διάγγελμα από τον ΠτΔ μετά το «ναυάγιο» του Κραν Μοντανά

Κυπριακό: Εθνικό Συμβούλιο «απογοήτευσης» και διάγγελμα από τον ΠτΔ μετά το «ναυάγιο» του Κραν Μοντανά | Newsit.com.cy

Συνέντευξη Τύπου αναφορικά με τα αποτελέσματα της Διάσκεψης για την Κύπρο, στο Κραν Μοντανά θα παραχωρήσει απόψε στις 20:00 ο Προέδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, για την ενημέρωση του κυπριακού λαού σε σχέση με όσα διαδραματίστηκαν στο ελβετικό θέρετρο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την προεδρία της Δημοκρατίας, η συνέντευξη Τύπου για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Προεδρικού Μεγάρου, και θα ξεκινήσει με εναρκτήρια δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ αναμένεται να ακολουθήσει η υποβολή ερωτήσεων εκ μέρους των δημοσιογράφων.

Νωρίτερα σήμερα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου για τις διαπραγματεύσεις στο ελβετικό θέρετρο και την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να διεξαχθεί εκ νέου συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου.

Δηλώσεις αρχηγών κομμάτων μετά το πέρας του Εθνικού Συμβουλίου:


Στη σημερινή συνεδρία συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, η Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρία Βασιλειάδου, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη Ελένη Θεοχάρους, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης, ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, ο Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω Βασίλης Πάλμας και ο διαπραγματευτής της ελληνοκυπριακής πλευράς Ανδρέας Μαυρογιάννης.

`Οπως ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, το περασμένο Σάββατο, μέσω του λογαριασμού του στο twitter, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα ενημερώσει στη συνέχεια και τον κυπριακό λαό για τα όσα έγιναν στο Κραν Μοντάνα.

Εξάλλου στις 5 σήμερα το απόγευμα θα συγκληθεί στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών για να συζητήσει τις εξελίξεις στο Κυπριακό το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), υπό την προεδρία του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.

Πραγματοποιείται περίπου 3 μέρες μετά το ναυάγιο των συνομιλιών στο θέρετρο Κραν Μοντάνα της Ελβετίας, και μία μέρα πριν από την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή των Ελλήνων για το Κυπριακό. Σε αυτήν, όπως έχει ανακοινωθεί, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα ενημερώσει την Εθνική Αντιπροσωπία για τα όσα έγιναν στην τελευταία φάση των συνομιλιών στην Ελβετία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κυπριακό – Αρχιεπίσκοπος: «Δεν θα φτάσουμε σε λύση με τους Τούρκους» – Η πρόταση για εθνική Κυβέρνηση και η συμβουλή στον Αναστασιάδη

MM