Ένα βήμα μπροστά οι Κύπριοι με εκπαίδευση για τα πρώτα διαστημικά startups

Ένα βήμα μπροστά οι Κύπριοι με εκπαίδευση για τα πρώτα διαστημικά startups | Newsit.com.cy

Σήμερα, εγκαινιάζεται το πρωτοποριακό πρόγραμμα καινοτομίας «Space Startups» που εντάσσεται στο πλαίσιο της δραστηριότητας «CSEO Space Generation». Πρόκειται για το πρώτο διαστημικό εκπαιδευτικό εργαστήρι κατά το οποίο επιστήμονες και μηχανολόγοι του διαστήματος θα εκπαιδεύσουν νέους της Κύπρου, προκειμένου να δημιουργηθεί η επόμενη γενιά νεοφυών επιχειρήσεων, τα Space Startups στον τομέα του διαστήματος στο νησί μας.

Ανακοίνωση του CSEO αναφέρει ότι «νέοι επιστήμονες, μηχανολόγοι, προγραμματιστές, ταλαντούχοι στην καινοτομία, εμπόριο και μάρκετινγκ, με επιχειρηματικές ιδέες, έχουν για πρώτη φορά την ευκαιρία να ενταχθούν σε μια ομάδα πολύπλευρων γνώσεων και ειδικοτήτων. Μαζί θα λάβουν καθοδήγηση και κατάρτιση από ειδικούς, ώστε να δημιουργήσουν Startups που θα αξιοποιούν επιχειρηματικά τα δεδομένα δορυφόρων που παρατηρούν τον πλανήτη μας από το διάστημα».

«Αυτό το πρωτοποριακό πρόγραμμα που ανέπτυξε ο CSEO ειδικά για την Κύπρο, θα είναι μια σειρά από εβδομαδιαία εργαστήρια που πέραν της καθοδήγησης και κατάρτισης θα δώσει πρόσβαση σε διαστημικά δεδομένα από δορυφόρους, και θα συνδέσει τους συμμετέχοντες με εμπειρογνώμονες του διαστήματος με σκοπό την εκκόλαψη διαστημικών εταιρειών» προστίθεται.

Ο CSEO είναι ιδρυτικό μέλος του Δικτύου Ακαδημία Κοπέρνικος (Copernicus Academy Network) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το οποίο έχει ως στόχο να καθοδηγήσει την μελλοντική γενιά ταλαντούχων μυαλών στην αξιοποίηση των δεδομένων από τους δορυφόρους Κοπέρνικος που παρατηρούν τη Γη από το διάστημα, σε εφαρμογές που βελτιώνουν την ζωή μας.

Ως μέρος του Copernicus Academy Network, ο CSEO θα διοργανώσει διαγωνισμούς καινοτομίας και επιχειρηματικότητας και εκπαιδευτικά εργαστήρια, για να εκπαιδεύσει τα μέλη μας, στην αξιοποίηση δορυφορικών δεδομένων σε νέα καινοτόμα προϊόντα και εμπορικές εφαρμογές, σχηματίζοντας startups και προωθώντας την επιχειρηματικότητα υψηλής τεχνολογίας, που θα ωφελήσει τους πολίτες μας και το μέλλον του πλανήτη μας.

Τα εγκαίνια και το πρώτο διαστημικό εργαστήριο Copernicus Academy – Space Startups γίνονται με την στήριξη του Δήμου Λευκωσίας σήμερα στις 18:30 – 20:00, στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας.

MM