Στα χέρια του Γεν. Εισαγγελέα το μέλλον του νεογέννητου που εγκαταλείφθηκε από τη μητέρα του

Στα χέρια του Γεν. Εισαγγελέα το μέλλον του νεογέννητου που εγκαταλείφθηκε από τη μητέρα του | Newsit.com.cy

Υπό τη φροντίδα του κράτους βρίσκεται πλέον το νεογνό, το οποίο εγκαταλείφθηκε με τη γέννησή του από τη μάνα του, την περασμένη Παρασκευή, στο προαύλιο του Παλιού Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού.

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Διευθύντρια των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας πλέον καλείται όπως αναλάβει την γονική μέριμνα εφόσον γονείς εγκαταλείπουν ή δεν είναι σε θέση να εκπληρώσουν τις γονικές τους υποχρεώσεις.

Η ανάληψη της φροντίδας ενός ανήλικου από τη Διεύθυνση των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, προϋποθέτει την άμεση μετακίνηση του παιδιού από το υφιστάμενο περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται, καθώς πρέπει να επανατοποθετηθεί σε ανάδοχη οικογένεια, με αρχική προτίμηση αυτή να έχει συγγενικό βαθμό και εφόσον αυτή κριθεί από την Υπηρεσία ως κατάλληλη, ειδάλλως γίνεται προώθηση σε ίδρυμα παιδικής προστασίας.

Για να προκριθούν οι ως άνω λύσεις με απομάκρυνση του ανήλικου από το οικογενειακό του περιβάλλον θα πρέπει να διαπιστώνεται από αρμόδια υπηρεσία, παραμέληση, κακομεταχείριση, εγκατάλειψη από τους γονείς ή κηδεμόνες ή κακή άσκηση της γονεϊκής μέριμνας. Εξάλλου, επισημαίνεται πως αποτελεί έσχατο μέτρο η μετακίνηση ανήλικων τέκνων από τους φυσικούς τους γονείς, το οποίο λαμβάνεται προς διασφάλιση της προστασίας του παιδιού και εφόσον πλέον έχουν εξαντληθεί όλες οι προσπάθειες ποικιλότροπης στήριξης της οικογένειας, προκειμένου να καταστεί εφικτή η παραμονή του παιδιού μαζί τους, με την ανάληψη της μέριμνας υπό τη φροντίδα της Διευθύντριας να νομιμοποιείται δια δικαστικού διατάγματος.

Κατά την τρέχουσα περίοδο, σύμφωνα με δημοσίευμα του SigmaLive, στην Κύπρο υπάρχουν περίπου 270 παιδιά τα οποία διαμένουν σε στέγες και σε ανάδοχες οικογένειες.Τι μέλλει γενέσθαι με τη μέριμνα του νεογέννητου που εγκαταλείφθηκε και με την μητέρα του

Το νεογέννητο αγοράκι το οποίο εγκαταλείφθηκε στο παλαιό νοσοκομείο Λεμεσού, από την ίδια του την μητέρα μέσα στις ακαθαρσίες του, η οποία σημειωτέον είναι ήδη μητέρα ενός 3χρονου παιδιού, χαίρει άκρας υγείας, ωστόσο η ανάθεση της γονικής του μέριμνας πλέον απασχολεί τον ίδιο τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, ο οποίος αναμένεται να εκδώσει σαφείς οδηγίες για περαιτέρω χειρισμό της υπόθεσης που συγκλονίζει το Παγκύπριο από την περασμένη Παρασκευή.

Η μητέρα βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με τις κατηγορίες που αφορούν σε εγκατάλειψη βρέφους/παιδιού χωρίς φροντίδα και απόκρυψη τοκετού εντός οικίας, ενώ ως ελαφρυντικό για την μητέρα η οποία εμφανώς τελούσε σε κατάσταση πανικού, λογίζεται ότι επέλεξε να παραδοθεί η ίδια στις Αρχές και ενώ διεξαγόταν ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας για το εντοπισμό της, καθώς κάμερες ασφαλείας είχαν καταγράψει κινήσεις της στην ευρύτερη περιοχή.

Εκ της Αστυνομίας οι πληροφορίες αναφέρουν πως η νεαρή μητέρα έχει πολλάκις δηλώσει μετανιωμένη για την πράξη της, επικαλούμενη διάφορους ισχυρισμούς, ενώ δηλώνει την ετοιμότητά της να αναλάβει πλήρως την γονική μέριμνα του νεογέννητου παιδιού της. Σύμφωνα με την μαρτυρία της στους ανακριτές, γέννησε εντός της οικίας της, ενώ εν συνεχεία μετέβη στο Νοσοκομείο για να ζητήσει βοήθεια για το νεογνό της αλλά και για την ίδια, καθώς αιμορραγούσε. Εκεί, όμως, κυριεύθηκε, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά της, από κρίση πανικού, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά οικογενειακά προβλήματα, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει το νεογνό σε μια καρέκλα στις Πρώτες Βοήθειες…

Το αγοράκι, το οποίο χαίρει άκρας υγείας, εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Παιδιατρικό Τμήμα του Νοσοκομείου Λεμεσού, ενώ πλέον η τύχη του βρίσκεται στα χέρια του Κώστα Κληρίδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Γολγοθάς της μάνας που εγκατέλειψε το νεογέννητο αγοράκι της στο νοσοκομείο – Ζητά να το πάρει πίσω [vid]

Στα χέρια των Αρχών η Ε/κ μάνα του νεογνού! Το εγκατέλειψε σε καρέκλα έξω από το παλιό νοσοκομείο Λεμεσού [vid]

Νεογέννητο γεννήθηκε στο σπίτι κινδυνεύοντας να χάσει τη ζωή του με τη μαία να αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες! 

ΕΛΕΟΣ! Ανήλικη έπνιξε το νεογέννητο βρέφος της και το έριξε στη σόμπα!

Στιγμές αγωνίας! Πατέρας κλείστηκε στο σπίτι και απείλησε να σκοτώσει το νεογέννητο παιδί του!

Ασύλληπτη τραγωδία! Έχασε τον γιο του λίγο μετά που έχασε τη γυναίκα του! (VIDEO)

Ανατριχιαστικό! Έθαψε το μωρό της ζωντανό στον κήπο

MM