Ανατριχιάζουν οι αρρωστημένες «ορέξεις» της λειτουργού σχολείου! Το ανήλικο «δόλωμα» που διέγειρε ερωτικά τον σύζυγό της

Ανατριχιάζουν οι αρρωστημένες «ορέξεις» της λειτουργού σχολείου! Το ανήλικο «δόλωμα» που διέγειρε ερωτικά τον σύζυγό της | Newsit.com.cy
Οργή προκαλούν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης με γυναίκα υπάλληλο Σχολικής Εφορείας, η οποία εδώ και 11 μήνες εργάζεται σε σχολική μονάδα της Λάρνακας, όταν σύμφωνα με δικαστική απόφαση, αυτή η γυναίκα φαίνεται πως είχε ενεργό εμπλοκή, συνέργεια και συμμετοχή στην κατ’ επανάληψη σεξουαλική εκμετάλλευση-κακοποίηση ανήλικου κοριτσιού.

Οι αρρωστημένες πράξεις της καθιστούν την παρουσία της σε σχολική μονάδα, ως άκρως επικίνδυνη. Η συγκεκριμένη γυναίκα ουδέποτε καταδικάσθηκε από το δικαστήριο, καθώς δεν είχε συμπεριληφθεί στο κατηγορητήριο το οποίο περιελάμβανε μόνο τον άντρα της, ωστόσο στην δικαστική απόφαση καταδεικνύεται πέραν αμφιβολίας η συνεργεία σε σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης εκ μέρους της από κοινού με τον σύζυγό της, ενώ εξακολουθεί να δουλεύει στο σχολείο της Λάρνακας.

 

Για το γεγονός απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Παιδείας η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, Λήδα Κουρσουμπά μέσω της οποίας ζητείται η άμεση απομάκρυνσή της.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται από την Επίτροπο στην επιστολή της προς τον υπουργό η περίπτωση αφορά καταδικαστική απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας εναντίον του συζύγου της υπαλλήλου για το αδίκημα της σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικης, με την οποία «το Δικαστήριο αναγνωρίζει την εμπλοκή, συνέργεια, ανοχή και συμμετοχή της συζύγου του».

Tο τραγικό στην όλη υπόθεση ότι η εν λόγω κυρία ουδέποτε καταδικάστηκε, καθώς δεν συμπεριελήφθη στο κατηγορητήριο, ωστόσο το δικαστήριο έλαβε σαφή θέση με τα όσα ανέφερε στην απόφασή του. Με βάση τα παραπάνω όμως έχει ξεκινήσει μια γραφειοκρατική διελκυστίνδα, καθώς το Υπουργείο Παιδείας δηλώνει αναρμόδιο να αποπέμψει την λειτουργό, με το θέμα πλέον να καταλήγει στα χέρια του Γενικού Εισαγγελέα.

Δείτε τι δήλωσε χθες στον Alpha Κύπρου και την εκπομπή «Alpha Ενημέρωση» ο Πρόεδρος της σχολικής Εφορείας σε σχολείο της Λάρνακας όπου εξακολουθεί η εν λόγω κυρία να εργάζεται και πως δικαιολογεί την παρουσία της εκεί:

ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΚΥΚΕΩΝΑΣ


Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, Κώστας Κληρίδης, είναι το άτομο που θα λύσει τα χέρια σχολικής εφορίας, ώστε να μπορέσει να εκδιώξει από τα καθήκοντα της, υπάλληλο που υπάγεται σε αυτήν, την οποία «φωτογραφίζει» ως ένοχη μαρτυρία που κατατέθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας και αφορούσε εμπλοκή, συνέργεια και συμμετοχή στη σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης.

Την σχετική είδηση δημοσίευσε χθες «Ο Φιλελεύθερος» σημειώνοντας ότι ο σύζυγος της υπαλλήλου καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης –για τη σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης– στις 23/12/2016 από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας.

Ασφαλείς πληροφορίες του ΚΥΠΕ από υπηρεσίες του κράτους, επισήμαναν ότι στη χώρα μας, και σε όλες σχεδόν τις χώρες της Δύσης, το νομοθετικό πλαίσιο δεν επιτρέπει την εκδίωξη ατόμου το οποίο δεν έχει ποτέ κατηγορηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Στην υπόθεση, προκύπτει θέμα για την υπάλληλο της Σχολικής Εφορείας από τις μαρτυρίες που ακούστηκαν κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, ωστόσο, επειδή δεν περιλαμβανόταν στο επίσημο κατηγορητήριο δεν είναι δυνατή η σύλληψή της.

Εδώ είναι που ζητείται η συνδρομή της Γενικής Εισαγγελίας, ούτως ώστε να επιδοθεί στην συγκεκριμένη υπάλληλο, κατηγορητήριο και να κληθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης, κάτι που θα επέτρεπε και στη Σχολική Εφορία, να έχει επίσημη και χειροπιαστή απόδειξη για να την απομακρύνει από την εργασία της, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», αυτό το «απαράδεκτο και καταδικαστέο από κάθε άποψη γεγονός, έθεσε ενώπιον του Υπουργού Παιδείας, Κώστα Καδή, η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Λήδα Κουρσουμπά».

Με τη σειρά της ζήτησε την άμεση απομάκρυνση της συγκεκριμένης υπαλλήλου από τη θέση της, υποδεικνύοντας στον Υπουργό Παιδείας πως έχει υποχρέωση να προστατεύσει τα παιδιά του εν λόγω σχολείου.

Εξάλλου, ο πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας στην οποίαν εργάζεται η συγκεκριμένη υπάλληλος, σηκώνει τα χέρια ψηλά, αναφέροντας ότι δεν νομιμοποιείται να την απομακρύνει από τα καθήκοντά της, διότι δεν υπάρχει καταδίκη ή έστω καταγγελία που να εκκρεμεί εναντίον της, μετακυλώντας, παράλληλα, την ευθύνη στο Υπουργείο Παιδείας.

Το δημοσίευμα αναφέρεται σε επιστολή της Επιτρόπου, ημερομηνίας 2/10/2017 προς τον Υπουργό Παιδείας, Κώστα Καδή, όπου υποδεικνύει ότι η περίπτωση αφορά την καταδικαστική απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας εναντίον προσώπου για το αδίκημα της σεξουαλικής κακοποίησης της ανήλικης, με την οποία το Δικαστήριο αναγνωρίζει την εμπλοκή, συνέργεια, ανοχή και συμμετοχή της συζύγου του κατηγορούμενου.

Ανατριχιάζουν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης!

Ο «Φιλελεύθερος» σε άρθρο του δημοσίευσε τα παρακάτω αποσπάσματα από την απόφαση του δικαστηρίου, που δεν δημοσιοποιήθηκε, μέσα από την οποία αποκαλύπτεται η εμπλοκή και η συμμετοχή της υπαλλήλου στην κατ’ εξακολούθηση σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης.

Ειδικότερα, στη δικαστική απόφαση αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Η ΧΧΧ ηλικίας 12 ετών, είχε ξεκινήσει μαζί με τη φίλη της ΧΧΧ να επισκέπτεται το σπίτι του κατηγορούμενου, προφανώς, γιατί η σύζυγός του ΧΧΧ, τους έδινε περισσότερη σημασία από τους γονείς τους.

» Οι επισκέψεις αυτές αρχικά ξεκίνησαν με το να παίζουν χαρτιά, η ΧΧΧ (σ.σ. υπάλληλος της Σχολικής Εφορείας), ο κατηγορούμενος και οι δύο ανήλικες, όμως, στην πορεία, πήραν μια θλιβερή τροπή.

» Για λόγους που μόνο η σύζυγος του κατηγορούμενου γνωρίζει, είχε αρχίσει να χρησιμοποιεί την ΧΧΧ ηλικίας 12 ετών, τότε, για να διαπιστώσει αν της ήταν πιστός ο σύζυγός της, αλλά και για να διεγείρει ερωτικά τον σύζυγο της.

» Κερδίζοντας την εμπιστοσύνη της ΧΧΧ και λόγω της παιδικής αφέλειας που χαρακτηρίζει παιδιά εκείνης της τρυφερής ηλικίας, αρχικά την είχε βάλει να του τηλεφωνά (σ.σ. του συζύγου της) και να του λέει γλυκόλογα για να δει η ίδια αν θα πέσει ο σύζυγός της στην παγίδα.

» Όμως, δεν αρκέστηκε εκεί και ενέπλεξε ένα παιδί μιλώντας του για τα ερωτικά της θέματα και πιέζοντας για να συμπεριφέρεται ως ερωτευμένη. (…)

Έκαμψε τους ενδοιασμούς της ανήλικης, απειλώντας την, ότι θα έλεγε στους γονείς της αυτά που η ίδια την είχε βάλει να κάνει, ενώ ο κατηγορούμενος είχε αρχίσει να την πολιορκεί, λέγοντας της ότι είναι ερωτευμένος μαζί της και να την απειλεί ότι θα αυτοκτονήσει αν δεν έχει σεξουαλική επαφή μαζί του».

Όλη αυτή η προεργασία της συζύγου του κατηγορούμενου, με τη δική του ανοχή, είχε οδηγήσει στο να πιστέψει η παραπονούμενη, μετά από δύο χρόνια έντονης πλύσης εγκεφάλου και ψυχολογικού εκβιασμού και από τους δύο, ότι ήταν ερωτευμένη με τον κατηγορούμενο, ο οποίος, στο μεταξύ είχε ξεθαρρέψει και της έλεγε ερωτόλογα και αγάπες στις συχνές τους επικοινωνίες. Ακόμη και όταν η ανήλικη προσπάθησε να ξεκόψει, δεν την άφησε ήσυχη το ζεύγος.

Είχε επανέλθει δριμύτερο το ζεύγος με πιο έντονη ψυχολογική πίεση που αφορούσε την ισχυριζόμενη κατάθλιψη και τις απειλές του κατηγορούμενου για αυτοκτονία. (…) Όταν άρχισε η ανήλικη να επεξεργάζεται στο μυαλό της τα γεγονότα, να αντιλαμβάνεται το παιγνίδι που είχε παιχτεί σε βάρος της, αποφάσισε να πάει να καταγγείλει όλα τα γεγονότα για τα οποία μέχρι και τώρα λαμβάνει ψυχοθεραπεία».

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΔΗΣ: ΔΕΜΕΝΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Το Υπουργείο Παιδείας δεν μπορεί να παύσει την υπάλληλο της Σχολικής Εφορείας που φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικης για το λόγο ότι δεν εργοδοτείται από το υπουργείο, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής, λέγοντας ότι τα χέρια του Υπουργείου «είναι δεμένα».

«Είναι ξεκάθαρο ότι το υπουργείο δεν μπορεί να παρέμβει για να παύσει το συγκεκριμένο πρόσωπο διότι το συγκεκριμένο πρόσωπο δεν είναι εργοδοτούμενο του υπουργείου. Το Υπουργείο έχει ξεκάθαρα διατυπώσει την άποψή του προς τον εργοδότη που είναι η Σχολική Εφορεία ως προς το τι πιστεύει και το τι πρέπει να κάνει ο εργοδότης», ανέφερε ο κ. Καδής σε δηλώσεις του στη Βουλή.

Ο κ. Καδής είπε ότι το Υπουργείο Παιδείας ζήτησε, με σχετική επιστολή του, τη συμβουλή της Νομικής Υπηρεσίας για το θέμα, η οποία σε απαντητική της επιστολή ξεκαθαρίζει ότι το Υπουργείο δεν μπορεί να παρέμβει για παύση της συγκεκριμένης υπαλλήλου υποδεικνύοντας πως αυτό «θα πρέπει να γίνει με τη νομική αρωγή των νομικών συμβούλων της Σχολικής Εφορείας».

«Μετά την απάντηση του εργοδότη η οποία δεν ικανοποίησε το υπουργείο, εμείς αποταθήκαμε στη Νομική Υπηρεσία από την οποία ζητήσαμε να μας υποδείξει τρόπους παρέμβασης. Η Νομική Υπηρεσία απάντησε προς το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ότι δεν μπορούμε ως υπουργείο να παρέμβουμε», είπε.

Ανέφερε, επίσης, ότι το Υπουργείο Παιδείας με επιστολή του προς τη Σχολική Εφορεία την καλεί εκ νέου να αξιοποιήσει τους νομικούς της συμβούλους για παύση της υπαλλήλου.

Ερωτηθείς γιατί η Σχολική Εφορεία δεν παύει την υπάλληλο αυτή, ο κ. Καδής είπε ότι η Σχολική Εφορεία «επικαλείται νομικά κωλύματα και ότι θα έχει η ίδια νομικές περιπέτειες αν το πράξει. Αυτό βέβαια θα πρέπει να διερευνηθεί…».

«Τουλάχιστον από το Υπουργείο Παιδείας έγιναν όλες οι ενέργειες που θα μπορούσαν να γίνουν ώστε να μην υπάρχει καμία επίπτωση προς το μαθητικό πληθυσμό του συγκεκριμένου σχολείου», σημείωσε.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει κάποιο νομοθετικό κενό, ο Υπουργός είπε ότι «αυτό θα πρέπει να το διερευνήσουμε και θα πρέπει να το διερευνήσουμε άμεσα λαμβάνοντας υπόψη και την εξέλιξη που πήρε αυτή η υπόθεση. Τα δεδομένα λένε ότι είναι δεμένα τα χέρια του Υπουργείου, η Σχολική Εφορεία λέει το ίδιο, ωστόσο θεωρούμε ότι θα πρέπει να εξαντλήσει τα περιθώρια αξιοποιώντας ακριβώς τους δικούς της νομικούς συμβούλους».

«Αν υπάρχει νομικό κενό θα πρέπει σε συνεργασία με τη Νομική Υπηρεσία να δούμε πως το διαχειριζόμαστε», κατέληξε ο Υπουργός.

Η εν λόγω υπάλληλος εργοδοτείται από τη Σχολική Εφορεία Τερσεφάνου, σύμφωνα με τη σχετική αλληλογραφία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Υπουργείο.

Το Υπουργείο Παιδείας με επιστολή του ημερομηνίας 25 Ιουλίου 2017 σε απάντηση επιστολής της Σχολικής Εφορείας Τερσεφάνου ημερομηνίας 25 Μαΐου 2017 αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι το υπουργείο «δεν εμπλέκεται στις διαδικασίες που αφορούν πρόσληψη, αξιολόγηση ή τερματισμό του προσωπικού που εργοδοτείται από τις Σχολικές Εφορείες…»

«Ωστόσο, μέσα από τη δικαστική απόφαση της υπόθεσης του( ….) υπάρχει εύρημα ποινικής ευθύνης έναντι της ( …….) γεγονός που το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού δεν μπορεί να αμφισβητήσει. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός αυτό, τις επιστολές από τη Σχολική Εφορεία Τερσεφάνου, από τη μητέρα του θύματος και από το δικηγόρο της οικογένειας, αλλά και τις μαρτυρίες που καταγράφηκαν και υποδηλώνουν την εμπλοκή, συνέργεια, συνωμοσία, ανοχή και συμμετοχή της( ….).στο αδίκημα του συζύγου της, καθώς και τη σοβαρότητα του θέματος και συνάμα την ευαισθησία με την οποία αυτό θα πρέπει να αντιμετωπισθεί, το Υπουργείο Παιδείας θεωρεί ότι η Σχολική Εφορεία Τερσεφάνου ως εργοδότης έχει υποχρέωση να μεριμνήσει για τον άμεσο τερματισμό απασχόλησης της(…..)» αναφέρει περαιτέρω η επιστολή του Υπουργείου.

Σύμφωνα με την επιστολή του Υπουργείου προς τον Γενικό Εισαγγελέα ημερομηνίας 15 Σεπτεμβρίου 2017, η Σχολική Εφορεία Τερσεφένου ήδη προχώρησε σε πειθαρχική έρευνα και ζήτησε από την εν λόγω υπάλληλο να μην παρουσιαστεί στο σχολείο. Παρόλα αυτά, όπως αναφέρεται, αυτή με τη συμβουλή της δικηγόρου της παρουσιάστηκε στο σχολείο στις 11/9/17 και συνεχίζει να παρουσιάζεται.

Στην απαντητική της επιστολή, Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, εκ μέρους του Γενικού Εισαγγελέα, σημειώνει ότι «αφού πρόκειται για εργοδοτούμενη της Σχολικής Εφορείας δεν βλέπω με βάση ποια νομοθετική πρόνοια είναι δυνατή η παρέμβαση του Υπουργείου σας για διακοπή της εργοδότησης της(…. ).Αυτό θα πρέπει να το εξετάσουν άμεσα οι δικηγόροι της Σχολικής Εφορείας και να λάβουν τα δέοντα μέτρα σύμφωνα με τις αρμοδιότητες τους».

Σε άλλη επιστολή του προς τη Σχολική Εφορεία ημερομηνίας 9 Νοεμβρίου 2017, το Υπουργείο παραθέτει απόσπασμα από επιστολή της Επιτρόπου Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού ημερομηνίας 2/10/2017 το οποίο αναφέρει ότι σύμφωνα με το άρθρο 3 της Σύμβασης των Η.Ε. για τα Δικαιώματα του Παιδιού: «σε όλες τις αποφάσεις που αφορούν στα παιδιά…πρέπει να λαμβάνονται πρωτίστως υπόψη το συμφέρον του παιδιού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτός είναι ο 44χρονος ραδιοφωνικός παραγωγός που κόμπαζε για τον βιασμό της 11χρονης κόρης της συντρόφου του [pic]

Με 28 χρόνια κάθειρξη καταδικάσθηκε ο πα-τέρας που βίαζε την 10χρονη κορούλα του

Τον «πρόδωσε» το σημάδι στο πέος – Στην φυλακή ο 40χρονος για τη σεξουαλική εκμετάλλευση της 11χρονης ανηψιάς του

Σοκ! Ο 44χρονος που αυνανιζόταν σε κοινή θέα σε παραλία είναι αστυνομικός του Αρχηγείου και οικογενειάρχης

Σοκ! Ο 76χρονος γείτονας άρπαζε 7χρονη από το παιχνίδι στο δρόμο και αυνανιζόταν μπροστά της!

Τα αίσχη τουριστών στην Αγία Νάπα αναρτήθηκαν με βίντεο σε ιστότοπο πορνό – Το «αποκαλυπτικό» ρεπορτάζ της dailystar

Πανικός στο αέρα κι αναγκαστική προσγείωση μετά ξυλοδαρμού! Ανακαλύφθηκε η απιστία εν πτήσει!

MM