Αθώος ο Ταγματάρχης για τον «ξυλοδαρμό» φαντάρου – Έκθετο για βιαστικούς χειρισμούς το ΥΠΑΜ [vid]

Αθώος ο Ταγματάρχης για τον «ξυλοδαρμό» φαντάρου – Έκθετο για βιαστικούς χειρισμούς το ΥΠΑΜ [vid] | Newsit.com.cy

Από την Πέμπτη 30/11, ο αξιωματικός της Ε.Φ. που καταγγέλθηκε από φαντάρο ότι τον ξυλοκόπησε, ανέλαβε και πάλι καθήκοντα, αφού μετά από έρευνα που διενεργήθηκε, δεν προέκυψε οτιδήποτε σε βάρος του.

Συγκεκριμένα, δημοσίευμα του «Πολίτη», αναφέρει ότι, από την έρευνα που διενεργήθηκε από την Αστυνομία μετά από εντολή του Γενικού Εισαγγελέα, προέκυψε ότι οι ισχυρισμοί του εθνοφρουρού δεν ευσταθούν, ενώ δεν φαίνεται να υπάρχει οτιδήποτε μεμπτό σε βάρος του αξιωματικού.

Να σημειωθεί ότι ο φάκελος της υπόθεσης, σύμφωνα με αστυνομική πηγή που επικαλείται ο δημοσιογράφος Σωτήρης Παρούτης, ο οποίος υπογράφει το ρεπορτάζ, έχει διαβιβασθεί στο γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα για τα περεταίρω από τις 22 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η καταγγελία από τον εθνοφρουρό έγινε στις 13 Νοεμβρίου, προκαλώντας αντιδράσεις, τόσο από το Υπ. Άμυνας όσο και από το ΓΕΕΦ το οποίο διέταξε, με βάση τους στρατιωτικούς κανονισμούς, στρατιωτική ανάκριση θέτοντας εκτός υπηρεσίας τον αξιωματικό.

Με την διαθεσιμότητα του Ταγματάρχη δημιουργήθηκε έντονη δυσφορία τόσο του ιδίου, όσο και της υπεράσπισής του, καθώς διαφάνηκε πως εξαρχής καλλιεργήθηκε μια καταδικαστική σε βάρος του εικόνα, ενώ και ο Σύνδεσμος Εθνοφυλάκων Λεμεσού πέρα από το ότι κατήγγειλε ανοιχτά τον εθνοφρουρό, αλλά και τον πατέρα του, καταδίκασε το γεγονός πως «ο Πολιτικός Προϊστάμενος, Κύριος Υπουργός Άμυνας, ως θεματοφύλακας των θεσμών και κανονισμών της Εθνικής Φρουράς ως όφειλε να είναι, δυστυχώς, ενώ ευρισκόταν στο εξωτερικό, προχώρησε στο να θέσει σε διαθεσιμότητα τον εν λόγω αξιωματικό και χωρίς την εκ τον προτέρων ενδελεχή και αμφίπλευρη διερεύνηση του όλου θέματος. Με τον τρόπο αυτό, κάποιοι επωφελήθηκαν της ευκαιρίας και με την βοήθεια πάντοτε της οικογένειας του οπλίτη, έστησαν τα ‘Λαϊκά Δικαστήρια’ τα οποία δίκασαν και καταδίκασαν τον εν λόγω αξιωματικό διασύροντας το κύρος, την αξιοπρέπεια και την εντιμότητα του».

Παράλληλα, ο δικηγόρος του Ταγματάρχη, κ. Σωτήρης Οικονομίδης, κληθείς να απαντήσει για την εξέλιξη της διαθεσιμότητας του πελάτη του, είχε αναφέρει στις 16/11 πως εφόσον δεν υπάρξει αναδρομική ακύρωση της διαθεσιμότητας, τότε θα προσέφευγαν με τον πελάτη του κατά της Δημοκρατίας, καθώς η εν λόγω επιστολή που παρέλαβε ο πελάτης του από το ΥΠΑΜ, χαρακτηρίζεται, μεταξύ άλλων, ως «ανορθόδοξη».

Δείτε τι κατήγγειλε στις 13/11 η οικογένεια του εθνοφρουρού που όμως τελικά καταδείχθηκε ότι επρόκειτο περί ψευδών μαρτυριών:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εθνική Φρουρά – υπόθεση ξυλοδαρμού: Καταγγελία-φωτιά για τον εθνοφρουρό και τον πατέρα του

Στα χέρια του Γεν. Εισαγγελέα το πόρισμα για τον αξιωματικό που φέρεται να έδειρε στρατιώτη – Αναφορές για μονόπλευρη παρουσίαση

Στην «αντεπίθεση» ο Διοικητής που φέρεται να χτύπησε στρατιώτη – Απειλεί με προσφυγή κατά της Κ.Δ.

Σοκαριστική καταγγελία στρατιώτη για άγριο ξυλοδαρμό από τον Διοικητή του – Τον έστειλε νοσοκομείο [vid]

MM