Νέα ληστρική επιδρομή σε ΣΠΕ – Ποιούς «βλέπει» η Αστυνομία πίσω από την σπείρα

Νέα ληστρική επιδρομή σε ΣΠΕ – Ποιούς «βλέπει» η Αστυνομία πίσω από την σπείρα | Newsit.com.cy

Με άδεια χέρια εγκατέλειψαν την προσπάθεια τους να αποσπάσουν χρήματα από τη ΣΠΕ στην Παρεκκλησιά, τέσσερα πρόσωπα που αναζητούνται από την Αστυνομία.
 
Σύμφωνα με τις πρώτες αστυνομικές πληροφορίες, ήταν λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα, όταν οι δράστες επιχείρησαν, με ελεγχόμενη έκρηξη, να αποσπάσουν χρήματα από την Αυτόματη Ταμειακή Μηχανή,  χωρίς ωστόσο να το επιτύχουν.
 
Ακολούθως, έσπασαν την γυάλινη πρόσοψη του υποκαταστήματος και εισήλθαν σε αυτό, αλλά και πάλι δεν κατάφεραν να πάρουν οποιαδήποτε χρήματα και έτσι άπραγοι εγκατέλειψαν την προσπάθεια τους.
 
Ο συναγερμός που ήχησε κινητοποίησε την Αστυνομία, με τους δράστες να εγκαταλείπουν τη σκηνή πριν την άφιξη της.
 
Από τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης διαπιστώθηκε πως δράστες είναι τέσσερα πρόσωπα, εν σύμφωνα με μαρτυρία, μιλούσαν σε ξένη γλώσσα και γι αυτό πιστεύεται πως είναι αλλοδαποί.
 
ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Σπείρα που δρα με πανομοιότυπο τρόπο εκτιμά η Αστυνομία πως βρίσκεται πίσω από τη διάρρηξη και απόπειρα κλοπής που διαπράχθηκε γύρω στις 3 τα ξημερώματα στη Συνεργατική Πιστωτική Εταιρεία Ανατολικής Λεμεσού, στην κοινότητα Παρεκκλησιάς.

Όπως δήλωσε στη σκηνή ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, οι δράστες χρησιμοποίησαν την ίδια μέθοδο για να παραβιάσουν την Αυτόματη Ταμειακή Μηχανή, όπως έκαναν σε δυο άλλες περιπτώσεις μέσα στο καλοκαίρι, η μια στο ίδιο κατάστημα και η άλλη στη ΣΠΕ Πύργου.

«Πιστεύεται ότι είναι σπείρα η οποία δρα με τον ίδιο τρόπο και ότι πρόκειται για τα ίδια πρόσωπα, τα οποία, όπως φαίνεται από την περιγραφή και από την ομιλία που άκουσαν κάποια πρόσωπα, είναι αλλοδαποί», είπε ο κ.Σωτηριάδης.

Οι δράστες, τέσσερις στον αριθμό, αρχικά προκάλεσαν μικρής έκτασης έκρηξη στο εσωτερικό της ΑΤΜ και αφού εισήλθαν στο υποκατάστημα, σπάζοντας με βαριοπούλα την είσοδο, άνοιξαν με λιβέρι την Αυτόματη Ταμειακή Μηχανή, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να παραβιάσουν το κιβώτιο όπου βρίσκονται τα χρήματα.

Με τα χρονικά περιθώρια να λιγοστεύουν, καθώς η Αστυνομία ενημερώθηκε αμέσως από το σύστημα συναγερμού, οι επίδοξοι διαρρήκτες εγκατέλειψαν την προσπάθεια τους χωρίς να πάρουν οτιδήποτε.

Οι κινήσεις των τεσσάρων δραστών καταγράφηκαν από τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης.

MM