Εξελίξεις για την υποκοότητα παιδιού Ελληνοκύπριας με Τούρκο πολίτη [vid]

Εξελίξεις για την υποκοότητα παιδιού Ελληνοκύπριας με Τούρκο πολίτη [vid] | Newsit.com.cy

Μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, παρατηρήθηκε κινητοποίηση στα κυβερνητικά στρώματα και στις αρμόδιες υπηρεσίες. Το αρμόδιο Υπουργείο, έχει λάβει για το ζήτημα της υπηκοότητας του παιδιού, σχετική γνωμάτευση από το Γενικό Εισαγγελέα, κατόπιν σχετικού αιτήματος.

Στον ορίζοντα υπάρχει υπουργική πρόθεση, όπως το ζήτημα οδηγηθεί ενώπιον Υπουργικού Συμβουλίου για σχετική έγκριση του αιτήματος για παραχώρηση Κυπριακής υπηκοότητας στο παιδί.

Όπως ειχε αναφέρει η ίδια η παραπονούμενη μητέρα στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» του Σίγμα, χωρίς υπηκοότητα είναι το τριών μηνών βρέφος, το οποίο απέκτησε με Τούρκο υπήκοο. Έτσι, η Κύπρια υπήκοος είναι στο «περίμενε» μέχρι να έχει απάντηση από το Αρχείο Πληθυσμού. Το παιδί έχει πιστοποιητικό γέννησης, ωστόσο σε αυτό δεν αναγράφεται υπηκοότητα.

Η Μαρία, όπως λέγεται η παραπονούμενη, δήλωσε ότι θέλει να έρθει στις ελεύθερες περιοχές, αφού η άδεια παραμονής της στα κατεχόμενα είναι για ένα μήνα. Η ίδια, όπως ανέφερε στην παρέμβασή της, ζητεί να έχει το παιδί της υπηκοότητα προκειμένου να μπορεί να ταξιδέψει.

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απέκτησαν κυπριακή υπηκοότητα χωρίς να γνωρίζουν πού είναι η Κύπρος [vid]

Κυπριακή υπηκοότητα σε Τούρκο επιχειρηματία λόγω «κουρέματος»

MM