Σκάνδαλο ΤΕΠΑΚ – Ροζίτα Παυλίδου: Τα e-mails «φωτιά» και η «τρομοκρατική ομάδα»

Σκάνδαλο ΤΕΠΑΚ – Ροζίτα Παυλίδου: Τα e-mails «φωτιά» και η «τρομοκρατική ομάδα» | Newsit.com.cy

Ανατροπές έφερε η θεληματική κατάθεση της βασικής ύποπτης στο σκάνδαλο της διασπάθισης περίπου πέντε εκατομμυρίων ευρώ από ερευνητικά προγράμματα του ΤΕΠΑΚ, Ροζίτας Παυλίδου.

Η φερόμενη ως «εγκέφαλος» της υπόθεσης, στη θεληματική της κατάθεση, δυο μέρες πριν από την έναρξη της διαδικασίας ενώπιον Κακουργιοδικείου, αποφάσισε να κατονομάσει επιπλέον πρόσωπα ως φερόμενους συνεργούς της στην όλη υπόθεση.

Το Σίγμα παρουσίασε τις καθοριστικές συνομιλίες της Παυλίδου με συνεργάτη της σε ένα εκ των 23 ερευνητικών προγραμμάτων. Οι εν λόγω συνομιλίες είναι από ηλεκτρονικά μηνύματα και αφορούν διακινήσεις στο εξωτερικό της εν λόγω με συνεργάτες της και διαμονές σε ξενοδοχεία. Ένα απ’ τα μηνύματα, εξάλλου, αφορά την αγορά του περιβόητου ηλεκτρονικού υπολογιστή μάρκας Apple.

Τα e-mails

«Μα το ξέχασες κιόλας εντελώς ή προσπαθείς να κερδίσεις χρόνο; 🙂 Μιλώ για την απάντηση που αφορα το laptop που θέλω να αγοράσω. Έμαθες κάτι; Για να ξέρω πώς να προχωρήσω.

Υπενθυμίζω επίσης τις δουλειές που πρέπει να κάνουμε για τον σχεδιασμό του π/υ και της επιστημονικής εργασίας.Σε περίπτωση που δυσκολεύεσαι, σε παρακαλώ ενημέρωσέ με.
Ευχαριστώ.Ροζίτα».

Σύμφωνα με τα email που κατέχει το SigmaLive, στην επίμαχη αυτή συνομιλία φαίνεται και η ανυπομονησία για την εν λόγω αγορά, αφού υπάρχουν τρία μηνύματα σε διάστημα μιας εβδομάδας αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα. Σε ένα μήνυμα, μάλιστα, καταγράφονται και οι προαπαιτούμενες, από την ίδια την Παυλίδου, προδιαγραφές του εν λόγω υπολογιστή.

«Waiting for you» είναι ο τίτλος ηλεκτρονικού μηνύματος προς συνεργάτη της σε πρόγραμμα.

«Ελπίζω να πέρασες καλά και να φάγατε καλά. Αύριο που θα είσαι επιτέλους πίσω, πρέπει να συντονιστούμε λίγο για τις «δουλειές» μας. Αγωνίζομαι να βρω ξενοδοχείο. Το «δικό» μας έχει τιμές των 200 ευρώ, οπότε απορρίπτεται. Βρήκα ένα άλλο στην περιοχή σε καλή τιμή, αλλά να το δεις κι εσύ αύριο για να αποφασίσουμε και να ενημερώσουμε και τους άλλους για την κράτηση. Επίσης, σε θέλω και για άλλα (μην πάει ο νους σου στο πονηρό,  ). Μόλις μπορέσεις αύριο επικοινώνησε μαζί μου.

Καλό ταξίδι, Ροζίτα», αναφέρει το μήνυμα το οποίο αφορά προφανώς τα περιβόητα ταξίδια στο εξωτερικό, για τα οποία, όπως έγινε γνωστό, η Παυλίδου έλαβε €20.568,87 για 37 συνολικά ταξίδια στο εξωτερικό.

«Να είμαστε πιο πλούσιοι τη νέα χρονιά»

Ένα ακόμη μήνυμα της Παυλίδου καταγράφει τις ευχές προς τον συνεργάτη της σε συγκεκριμένο ερευνητικό πρόγραμμα λίγες μέρες μετά τα Χριστούγεννα του 2009. Να σημειωθεί ότι η διασπάθιση των 23 συνολικά ερευνητικών προγραμμάτων αφορούσε την περίοδο 2008 – 2015.

«Χρόνια σου πολλά και με πολλά προγράμματα.
Εύχομαι τα MED μας να περάσουν όλα και να είμαστε πιο πλούσιοι στη νέα χρονιά.
Χίλια συγνώμη για την καθυστέρηση. Για να είμαι ειλικρινής ξέχασα και το θυμήθηκα ξαφνικά.
Αν χρειάζεται κάτι άλλο πες μου.
Ετοιμάσου για Βαρκελώνη. Άλλαξα τα εισιτήρια.
Θα έχει και δάκτυλα εκεί;
Ροζίτα», αναφέρει το ηλεκτρονικό μήνυμα με αποστολέα τη Ροζίτα Παυλίδου.

Στη θεληματική της κατάθεση, η Παυλίδου εμπλέκει τρία πρόσωπα, όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω. Στην 55σελιδη συνολικά κατάθεση, κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, για ύπαρξη «τρομοκρατών» εντός του ΤΕΠΑΚ. Σύμφωνα με το Σίγμα,, τα εν λόγω άτομα αφορούν συνεργάτες του καθηγητή Αντώνη Θεοχάρους. Οι εν λόγω Ελλαδίτες συνεργάτες του Θεοχάρους φέρονται πως είναι οι «τρομοκράτες», για τους οποίους καταλογίζει συνεργασία στον Θεοχάρους, με «σκοτεινά συμφέροντα» και αυτό, λόγω του ότι η εμφάνισή τους παραπέμπει σε «τρομοκρατική ομάδα».

Πηγή: Σίγμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σκάνδαλο ΤΕΠΑΚ: Έδωσε ονόματα η Ροζίτα Παυλίδου

Σκάνδαλο ΤΕΠΑΚ – Ανατροπή με Ροζίτα Παυλίδου: Παραδέχθηκε ενοχή και «κάρφωσε» δύο καθηγητές

MM