Ενώπιον κυπριακού δικαστηρίου η υπόθεση Browder στα «απόνερα» των χειρισμών Λοϊζίδου – Ζητά 2 εκατ. ευρώ για αποζημίωση!

Ενώπιον κυπριακού δικαστηρίου η υπόθεση Browder στα «απόνερα» των χειρισμών Λοϊζίδου – Ζητά 2 εκατ. ευρώ για αποζημίωση! | Newsit.com.cy

Ενώπιον Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας οδηγείται σήμερα η υπόθεση του Μπιλ Μπράουντερ. Η υπόθεση του πολυεκατομμυριούχου πρώην χρηματιστή και νυν επιχειρηματία, ο οποίος αυτοχαρακτηρίζεται και ως «o No1 εχθρός του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν» έχει τοποθετήσει την Λευκωσία στην δίνη ενός πολιτικο-διπλωματικού μπρα-ντε-φερ μεταξύ Ανατολής και Δύσης, με την Κύπρο να βάλλεται τόσο από τις ΗΠΑ, την Ε.Ε. και την Βρετανία από την μια πλευρά, όσο και από την Ρωσία, ένεκα και μιας σειρά ατυχών χειρισμών από αρμοδίους της Νομικής Υπηρεσίας, όπως καταδεικνύει και η υπόθεση της δεύτερη τη τάξει στην Υπηρεσία, Ελένη Λοϊζίδου, η οποία πλέον βρίσκεται υπό πειθαρχική και ποινική έρευνα.

Στον απόηχο των διεθνών περιπλοκών της υπόθεσης Bill Browder, που ενώ είχε ξεκινήσει ως μια οικονομική διαμάχη μεταξύ του Βρετανού (αμερικανικής καταγωγής) πρώην επιστήθιου φίλου του Προέδρου Πούτιν, και νυν No1 εχθρού του, πλέον αυτή διαμάχη έχει μετατραπεί σε μια διπλωματική διελκυστίνδα μεταξύ Δύσης και Ανατολής, όπου δυστυχώς στην μέση αυτής εγκλωβίστηκε η Κύπρος. 

Εν μέρει αιτία της κυπριακής εμπλοκής και η ύπαρξη οικονομικής δραστηριότητας του Browder στην Μεγαλόνησο, παράλληλα με τις αποκαλύψεις περί εγγράφων που αφορούν σε καταχρηστική(;) αγορά μετοχών της πλέον κρατικής εταιρείας-ενεργειακού κολοσσού της Ρωσίας, GAZPROM. Η Ρωσία είχε ήδη μια φορά αποστείλλει ανακριτές στην χώρα μας, ένεκα και των ευνοϊκών, όπως φαίνεται, χειρισμών της κας Λοϊζίδου, ωστόσο, μετά υπήρξε «μπλόκο» στην έλευση των Ρώσων ανακριτών για δεύτερη φορά, καθώς το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, αλλά και η Νομική Υπηρεσία είχαν αρχίσει να νιώθουν την εκ Δύσεως διπλωματική πίεση να κορυφώνεται, ενώ λίγο μετά «έσκασε» σε ρωσική ιστοσελίδα και το δημοσίευμα με την υποκλοπή στοιχείων από την Εισαγγελέα Λοϊζίδου, όπου τεκμηριώνονται οι «σχέσεις στοργής» που είχε με τις ρωσικές δικαστικές Αρχές…

Εντούτοις, μερικά εκ των ζητηθέντων εγγράφων από τους Ρώσους εδόθησαν, ενώ συνολικά υπήρξαν τρία αιτήματα από τις ρωσικές αρχές προς την Λευκωσία.

Η διαδικασία «κόλλησε» εν μέσω διπλωματικών πιέσεων κι ενώ ο Bill Browder είχε κάνει προσφυγή στην Κυπριακή Δικαιοσύνη με την οποία ζητεί να σταματήσει η δικαστική συνδρομή ενώ επιπλέον ζητά και αποζημιώσεις άνω των 2 εκατομμύρια ευρώ!

Έτσι, η Λευκωσία ανέφερε ότι η διαδικασία μπαίνει στον πάγο προσωρινά μέχρις ότου υπάρξει σχετική απόφαση Δικαστηρίου. Κάπως έτσι βέβαια προφανώς ως επιστέγασμα των παραπάνω γραφομένων έρχεται και η χαρακτηριστική δήλωση του Προέδρου Αναστασιάδη πως η «υπόθεση Λοϊζίδου» έχει φέρει σε διεθνώς δύσκολη θέση το Κράτος μας, με ο, τι συνεπάγεται αυτή η δήλωση-παραδοχή, από τον ανώτατο πολιτειακό άρχοντα της χώρας…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Αντεπίθεση» Λοϊζίδου μέσω Guardian για τις σχέσεις «στοργής» με Ρωσία και στο βάθος ο…Browder!

Διπλωματικό θρίλερ ΗΠΑ – Ρωσίας και… στη μέση η Κύπρος – Gazprom, ανακρίσεις και «ο Νο1 εχθρός του Πούτιν» [vid]

Ιδού τι έγραφαν τα e-mails Λοϊζίδου

Έτσι έγινε το στοχευμένο «phising» στο email του smart phone της Λοϊζίδου

Δημοσίευμα «καρφώνει» Γεν. Εισαγγελία για «χατίρια» σε Ρώσους – Ο Browder, η Λοϊζίδου και το «Τμήμα ‘Κ’»

MM