Σκάνδαλο ΤΕΠΑΚ – Ροζίτα Παυλίδου: «Καρφώνει» Ελλαδίτη ως «εγκέφαλο» του κυκλώματος – «Νομίζω θα σε κάνω πλούσιο…»

Σκάνδαλο ΤΕΠΑΚ – Ροζίτα Παυλίδου: «Καρφώνει» Ελλαδίτη ως «εγκέφαλο» του κυκλώματος – «Νομίζω θα σε κάνω πλούσιο…» | Newsit.com.cy

Σύμφωνα με την 55σέλιδη θεληματική κατάθεση της φερόμενης ως «εγκεφάλου» του κυκλώματος, με οικογενειακή χροιά, το οποίο και λυμαινόταν τα ερευνητικά προγράμματα του ΤΕΠΑΚ, η Ροζίτα Παυλίδου «δίνει» μεταξύ άλλων και άτομα στην διοίκηση του Πανεπιστημίου, τα οποία, όπως ισχυρίζεται, γνώριζαν την παράνομη δράση του συγκεκριμένου ελλαδίτη καθηγητή, τον οποίο και κατονόμασε ως «εγκέφαλο» του εν λόγω παράνομου κυκλώματος.

Ως γνωστόν τα αλληλοδιαπλεκόμενα σκάνδαλα των ερευνητικών προγραμμάτων του ΤΕΠΑΚ, με αυτό του Ωκεανογραφικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Κύπρου, αφορούν στην διασπάθιση συνολικά 5 εκατομμυρίων ευρώ. Η ίδια η πρώην Λειτουργός του ΤΕΠΑΚ αναφέρει στην θεληματική της κατάθεση πως είχε περιφερειακό ρόλο, ενώ κατονομάζει τον ελλαδίτη καθηγητή ως τον ιθύνοντα νου πίσω από την οργάνωση του όλου κυκλώματος το οποίο λυμαινόταν τα ερευνητικά προγράμματα.

Εξάλλου, σήμερα, Δευτέρα, οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού παραλαμβάνουν νέα σειρά εγγράφων από το ΤΕΠΑΚ για τα «αμαρτωλά» ερευνητικά προγράμματα, κατόπιν μάλιστα σχετικών αναφορών σε αυτά από την ίδια την Παυλίδου στη θεληματική της κατάθεση. Εφόσον υπάρξει στοιχειοθέτηση των αναφορών της κατά των 3 νέων προσώπων τα οποία η ίδια εμπλέκει ως συνεργούς στην υπόθεση, οι ανακριτές αναμένεται να τους απαγγείλλουν κατηγορίες, συμπεριλαμβάνοντάς τους στο ήδη μακρύ κατηγορητήριο της υπόθεσης των ερευνητικών προγραμμάτων.

«ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΩ ΠΛΟΥΣΙΟ»

Όπως παρακολουθήσαμε στα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ του SigmaLive, η κα Παυλίδου φαίνεται πάντως να είχε κάτι αρκούντως παραπάνω από έναν περιφερειακό ρόλο στην υπόθεση, καθώς από πλειάδα emails τα οποία έστελνε παρείχε κάθε είδους υποσχέσεων σε συνεργάτες της. Μετά τα email λοιπόν, με τις πλούσιες ευχές για τη νέα χρονιά που αποκαλύφθηκαν την περασμένη Παρασκευή 1/12, νέα email φέρνει στο φως το Σίγμα, αυτή τη φορά με την «επιβεβαίωση» των υποσχέσεων…

Η εν λόγω συνομιλία είναι μετά από την έγκριση ενός από τα 23 συνολικά ερευνητικά προγράμματα, με το email να αναφέρει συγκεκριμένα:

«Τελικά είσαι πολύ κωλόφαρδος!!!! Εκτός από το IKTIMED, πάει στη 2η φάση και το πιο κάτω.
Νομίζω θα σε κάνω πλούσιο.Μόνο να μην με βασανίζεις.Θα μιλήσουμε σύντομα.
Προς το παρόν να τελειώσεις το άλλο».

Στην 55σελιδη θεληματική της κατάθεση, η κα Παυλίδου αναφέρει ότι της δόθηκε εξουσιοδότηση από τον συγκεκριμένο καθηγητή για να υπογράφει, προσθέτοντας μάλιστα πως ήταν «ευάλωτη στις πιέσεις του καθηγητή», τακτική του οποίου ήταν να αναθέτει εργασίες των ερευνητικών προγραμμάτων σε φίλους του.

Όπως αποκαλύπτεται μέσα από σχετική συνομιλία της με καθηγητή, η εν λόγω εξουσιοδότηση φέρεται να ήταν αίτημά της.

«Για την καλύτερη και γρήγορη διεκπεραίωση των εργασιών του προγράμματος IKTIMED, του οποίου είστε Επιστημονικός Υπεύθυνος, εισηγούμαι να με εξουσιοδοτήσετε για υπογραφή των οδηγιών πληρωμής που αφορούν το πρόγραμμα.

Σε περίπτωση που συμφωνείτε, παρακαλώ απαντήστε θετικά στο μήνυμά μου.

Ευχαριστώ
Ροζίτα».

Το ταξίδι στη Βαρκελώνη και οι χρεώσεις
Σε άλλη συνομιλία που έχει παρατεθεί, γίνεται λόγος για τις διευθετήσεις ενός ταξιδιού στη Βαρκελώνη, με ανάλυση επί των χρεώσεων, καθώς και ένα «αίτημα» για επιπλέον μια μέρα.

«Παιδιά,

Έχω κάνει κράτηση για την Βαρκελώνη 25-27 Ιανουαρίου.
Θεωρώ ότι το ταξίδι είναι πολύ σύντομο…. Και δεν αξίζει τον κόπο. Θα έπρεπε τουλάχιστον να μείνουμε ακόμα μια μέρα, να δούμε την πόλη.

Είχαμε πει κάτι για επίσκεψη στο STP και νομίζω είναι πολύ χρήσιμο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σκάνδαλο ΤΕΠΑΚ – Ροζίτα Παυλίδου: Τα e-mails «φωτιά» και η «τρομοκρατική ομάδα»

Σκάνδαλο ΤΕΠΑΚ: Έδωσε ονόματα η Ροζίτα Παυλίδου

Σκάνδαλο ΤΕΠΑΚ – Ανατροπή με Ροζίτα Παυλίδου: Παραδέχθηκε ενοχή και «κάρφωσε» δύο καθηγητές

MM