Απίστευτη ταλαιπωρία για τυφλό κοριτσάκι για… ένα τροχοκάθισμα!

Απίστευτη ταλαιπωρία για τυφλό κοριτσάκι για… ένα τροχοκάθισμα! | Newsit.com.cy

Με την κατακύρωση, η ανάδοχος εταιρεία θα προχωρήσει στην παράδοση του εξοπλισμού εντός των χρονικών ορίων που καθορίζονται από τη σύμβαση» αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου. Παραλείπει να αναφερθεί, όμως, στο γεγονός ότι η Επαρχιακή Επιτροπή Ειδικής Εκπαίδευσης ενέκρινε το αίτημα της παραχώρησης τροχοκαθίσματος στη μικρή και διαβίβασε όλα τα σχετικά έγραφα στο υπουργείο από τον περασμένο Ιούνιο

Υπενθυμίζειται πως το 11χρονο κοριτσάκι, σχεδόν τυφλό και με πολλαπλές αναπηρίες, αναμένει εδώ και 11 μήνες την αγορά τροχοκαθίσματος για τις μετακινήσεις του στο σχολείο. Αντί αυτού, και προκειμένου να σταματήσει η ταλαιπωρία του παιδιού στο σχολείο, η οικογένεια της μικρής συμβιβάστηκε με ένα μεταχειρισμένο τροχοκάθισμα, το οποίο, ωστόσο, γρήγορα τέθηκε εκτός λειτουργίας.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», το κορίτσι, ηλικίας 11 χρονών, έχει όραση 6/400 και στα δύο μάτια. Παρουσιάζει, επίσης, εγκεφαλική παράλυση, τύπου σπαστική τετραπληγία, σοβαρή κινητική αναπηρία, σφαιρική ψυχοκινητική διαταραχή, επιληψία και λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή. Χρήζει πλήρους φροντίδας για όλες τις καθημερινές της δραστηριότητες. Δεν χρησιμοποιεί τα χέρια της και λαμβάνει πολτοποιημένη τροφή. Έχει μακροχρόνια εγκεφαλική δυσλειτουργία και μόνιμη αναπηρία – εγκεφαλική ατροφία. Το παιδί χρησιμοποιεί τροχοκάθισμα για τις μετακινήσεις του σε μόνιμη βάση.

MM