Ομοφοβικό «όχι» στη Σωτήρα – Δεν ανεβαίνει η παράσταση «Cock»

Ομοφοβικό «όχι» στη Σωτήρα – Δεν ανεβαίνει η παράσταση «Cock» | Newsit.com.cy

Τη μη διεξαγωγή της παράστασης “Cock” αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Σωτήρας.

Τη μη διεξαγωγή οποιασδήποτε εκδήλωσης εντός ή εκτός του Δημοτικού Θέατρου Σωτήρας αύριο Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Σωτήρας σε αποψινή του συνεδρίαση για διαφύλαξη της τάξης και της ομαλότητας στον Δήμο και για αποφυγή οποιωνδήποτε δυσάρεστων περιστατικών που δεν αντιπροσωπεύουν την εικόνα του Δήμου. Επιστολή προς το. Δ.Σ. του ΘΟΚ και αναλυτική ανακοίνωση θα σταλούν αύριο το πρωί.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη παράσταση του ΘΟΚ, έχει ήδη «ανέβει» σε Λευκωσία και Λεμεσό μ’ επιτυχία και χωρίς να υπάρξουν αντιδράσεις, ωστόσο, στον Δήμο Σωτήρας, πολίτες κινητοποιήθηκαν, ζητώντας τη στήριξη και τη βοήθεια της Εκκλησίας για ν’ ακυρωθεί η συγκεκριμένη παράσταση.

Πέρα από την πλοκή του έργου, που βασίζεται στη σχέση δύο ομοφυλόφιλων ανδρών, τις αντιδράσεις έχει πυροδοτήσει και η φωτογραφία με την οποία προωθείται το θεατρικό έργο, στην οποία απεικονίζονται δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες να φιλιούνται.

Iερωμένος του Δήμου είχε αναφέρει προς τους δημοσιογράφους πως ότι η τοπική εκκλησία έχει ήδη γίνει αποδέκτης δεκάδων καταγγελιών από πολίτες, οι οποίοι καλούν την Εκκλησία ν’ αντιδράσει δυναμικά και να μην επιτρέψει την πραγματοποίηση της παράστασης.

«Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα ως Εκκλησία με τους ομοφυλόφιλους, αντιθέτως. Όμως αυτή η παράσταση υπερβαίνει τις κόκκινες μας γραμμές, δεν είμαστε οπισθοδρομικοί, όμως αυτή η παράσταση είναι άκρως προκλητική. Εξίσου προκλητική είναι και η φωτογραφία με το ομοφυλοφιλικό φιλί». Ο ιερωμένος πρόσθεσε εμφατικά άλλωστε, ότι η εν λόγω παράσταση «προσβάλλει την κουλτούρα και τα ήθη του Δήμου Σωτήρας και συμπληρώνοντας πως: «Δεν μπορούμε να το δεχτούμε, γιατί μας το επιβάλλουν με το ζόρι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αδίστακτη σεξουαλική κακοποίηση 7χρονης στα χέρια οικογενειακού φίλου – Το κατηγορητήριο της απόλυτης διαστροφής

Αρχιεπίσκοπος: Όποιες λέξεις και αν χρησιμοποιήσω, η ομοφυλοφιλία είναι ανωμαλία [vid]

Στη φυλακή πασίγνωστος ραδιοφωνικός παραγωγός! Kόμπαζε για τον βιασμό της 11χρονης κόρης της συντρόφου του

Ανατριχιάζουν οι αρρωστημένες «ορέξεις» της λειτουργού σχολείου! Το ανήλικο «δόλωμα» που διέγειρε ερωτικά τον παιδεραστή σύζυγό της

MM