Έξι «ντου» της Αστυνομίας στην Πάφο για αρχαιοκαπηλία

Έξι «ντου» της Αστυνομίας στην Πάφο για αρχαιοκαπηλία | Newsit.com.cy

Όπως σημειώνει, αξιολογεί σε συνεργασία και με το Τμήμα Αρχαιοτήτων διάφορες πληροφορίες που διαβιβάζονται με οποιοδήποτε τρόπο και προχωρεί στις ενδεδειγμένες ενέργειες ανάλογα με την κάθε περίπτωση.

Περαιτέρω, αναφέρει, στην περιοχή Κουκλιών, όπου υπάρχουν αναφορές για αρχαιοκαπηλία, γίνονται συχνές περιπολίες για πρόληψη τέτοιων ενεργειών, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε συχνή επαφή και συνεργασία με άλλες αρμόδιες επί του θέματος υπηρεσίες.

Επίσης, όσον αφορά τις δηλώσεις του Δημάρχου Πάφου για την υπόθεση κακοδιαχείρισης τουρκοκυπριακών περιουσιών, αναφέρεται ότι η Αστυνομία διερευνά με κάθε σοβαρότητα και μεθοδικότητα την εν λόγω υπόθεση μετά από την καταγγελία και κατάθεση του Δημάρχου Πάφου.

Τέλος, η Αστυνομία διαβεβαιώνει ότι οι πιο πάνω υποθέσεις διερευνώνται από τους ανακριτές με αμεροληψία και αντικειμενικότητα.

Επιπρόσθετα, σημειώνει, τα μέλη της Αστυνομίας καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για διερεύνηση όλων των υποθέσεων που περιέρχονται στην αντίληψη της Αστυνομίας και αφού τονίζει ότι καθηκόντως είναι υπηρεσία που διερευνά τέτοιου είδους υποθέσεις με απώτερο σκοπό την εξιχνίαση τους και παρουσίαση των υπόπτων ενώπιον της Δικαιοσύνης καλεί τον οποιοδήποτε – περιλαμβανομένου και του Δημάρχου Πάφου- εάν γνωρίζει οτιδήποτε, να το καταθέσει στην Αστυνομία ούτως ώστε να προχωρήσει τάχιστα στη διερεύνησή του.

MM