Ασκηση έρευνας και διάσωσης στο φράγμα Διποτάμου – Με καθεστώς παρατηρητή Ισραηλινοί πυροσβέστες

Ασκηση έρευνας και διάσωσης στο φράγμα Διποτάμου – Με καθεστώς παρατηρητή Ισραηλινοί πυροσβέστες | Newsit.com.cy

Οι υπόλοιποι συνάδελφοι τους στο φουσκωτό σκάφος και στο φορειοφόρο τζετ σκι, αναμένουν σήμα των δυτών για να παρέμβουν και να ανασύρουν το θύμα.

Ψηλά στην απότομη όχθη του υδατοφράχτη αναμένουν οι διασώστες ορεινών περιοχών οι οποίοι  θα αναλάβουν το έργο της καταρρίχησης και αναρρίχησης προκειμένου το θύμα να τοποθετηθεί στο ασθενοφόρο, που επίσης βρίσκεται με αναμμένη μηχανή, έτοιμο να μεταφέρει το θύμα στο Νοσοκομείο.

Η άσκηση έγινε χθες από διασώστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, την οποία παρακολούθησαν συνάδελφοι τους από το Ισραήλ.

Την άσκηση  παρακολούθησε και ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Ισραήλ, Ντέντι Σίμχι, ο οποίος έκανε τα πλέον εγκωμιαστικά σχόλια, για τον τρόπο που εργάστηκαν οι διασώστες.   «Μόλις παρακολούθησα», είπε, «μία πολύ επαγγελματική άσκηση με την Κυπριακή ΕΜΑΚ. Μαθαίνουμε πάρα πολλά. Θα πάρω κάποια μαθήματα πίσω στη χώρα μου στις Ειδικές Δυνάμεις. Είναι μόνο το πρώτο βήμα στον τομέα συνεργασίας των δύο χωρών».

Ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  Μάρκος Τράγκολας εξήρε  την στενή συνεργασία μεταξύ των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των δύο χωρών και εξέφρασε την ελπίδα για περαιτέρω αναβάθμιση.

Με βάση τις εμπειρίες που είχαν οι δύο χώρες με την αποστολή Δυνάμεων στο Ισραήλ για αντιμετώπιση πυρκαγιών αλλά και τη συνδρομή Ισραηλινών πυροσβεστικών μέσων σε καταστροφές στην Κύπρο, συζητήθηκαν σε επίπεδο ηγεσίας των Υπηρεσιών των δύο χωρών, τρόποι βελτίωσης των διαδικασιών και ετοιμότητας επέμβασης. Την άσκηση παρακολούθησαν και εκπαιδευόμενοι πυροσβέστες.

MM