Έφοδος αλλοδαπών αιτητών πολιτικού ασύλου στο Γραφείο Ευημερίας Λάρνακας – Κινήθηκαν απειλητικά κατά υπαλλήλων

Έφοδος αλλοδαπών αιτητών πολιτικού ασύλου στο Γραφείο Ευημερίας Λάρνακας – Κινήθηκαν απειλητικά κατά υπαλλήλων | Newsit.com.cy

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, περίπου 30 αλλοδαποί, αιτητές πολιτικού ασύλου κατέφθασαν πριν από λίγο οργανωμένα στο Γραφείο Ευημερίας, διαμαρτυρόμενοι για μη επαρκή παρεχόμενη οικονομική βοήθεια, ειδικά για την απομείωση του επιδόματος ενοικίου, ζητώντας άμεσα την αύξησή του. Συγκεκριμένα, διαμαρτύρονται για την απόφαση του Υπουργείου Εργασίας να προβεί σε απομείωση του επιδόματος ενοικίου που λαμβάνουν από 100 ευρώ σε 50.

Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν εξάλλου, πως δεν είναι η πρώτη φορά που οι συγκεκριμένοι αλλοδαποί προβαίνουν σε παρόμοιες ενέργειες, προκαλώντας ανησυχία στον συγκεκριμένο χώρο, απαιτώντας επιπλέον επιδόματα.

Στο σημείο έσπευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη προς αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων. Πληροφορίες προερχόμενες από εργαζόμενους στο Γραφείο Ευημερίας στη Λάρνακα, αναφέρουν ότι κάποιοι από τους αλλοδαπούς είχαν επιθετική συμπεριφορά οπότε εκλήθη άμεσα και η Αστυνομία.

Νωρίτερα, αιτητές από αφρικανικές χώρες, όπως η Σομαλία και η Γκάνα συγκεντρώθηκαν διαμαρτυρόμενοι, προβαίνοντας και σε οχληρία. Πλέον όμως και με την εμφάνιση της αστυνομικής δύναμης η έκκρυθμη κατάσταση, προς το παρόν τουλάχιστον έχει εκτονωθεί.

Εξάλλου, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, πριν από μερικές ημέρες, αιτητές πολιτικού ασύλου και πάλι είχαν προκαλέσει ζημιές στο εσωτερικό του κτιρίου.

MM