Καδής: Η διαφθορά βασική αιτία της ηθικής κρίσης της κοινωνίας

Καδής: Η διαφθορά βασική αιτία της ηθικής κρίσης της κοινωνίας | Newsit.com.cy

«Δυστυχώς, η διαφθορά παρουσιάζεται σε ποικίλες εκφάνσεις της ζωής μας και διαταράσσει πρωτίστως την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στους κοινωνικούς, πολιτικούς και οικονομικούς θεσμούς του κράτους», ανέφερε ο Υπουργός.
 
Πρόσθεσε ότι κάθε ενεργός και δημοκρατικός πολίτης, ανεξαρτήτως κοινωνικής θέσης, φύλου και ηλικίας μπορεί και πρέπει να συμβάλει με τον τρόπο του στην καταπολέμηση της διαφθοράς.
 
«Η ουσιαστική αντιμετώπιση, ωστόσο, του φαινομένου μπορεί να είναι εφικτή εάν επενδύσουμε ως άνθρωποι και ως πολιτεία στον τομέα της Παιδείας, η οποία μέσα από την οργανωμένη εκπαίδευση μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στη διαπαιδαγώγηση ανθρώπων με ψυχική και πνευματική καλλιέργεια, με ηθική συνείδηση, ανθρώπων με αυτοσεβασμό και αξιοπρέπεια», σημείωσε.
 
Εξήρε παράλληλα την εθελοντική δράστη της «Διεθνούς Διαφάνειας Κύπρου» που ενισχύει, όπως είπε, σημαντικά μια συντονισμένη προσπάθεια κατά της διαφθοράς. Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε, αναπτύσσει μεταξύ άλλων στενή συνεργασία με διάφορες Διευθύνσεις του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών και την εμπλοκή τους σε βιωματικές δραστηριότητες γύρω από το θέμα αυτό.
 
Κατά τη διάρκεια της τελετής βραβεύθηκαν επίσης μαθητές, Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων, απ’ όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης που διακρίθηκαν με τη συμμετοχή τους στον 2ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Ζωγραφικής και Ποίησης, με θέμα τη Διαφθορά.

MM