Καταγγελίες και παράπονα από εγκλωβισμένους Κύπριους σε βρετανικά αεροδρόμια – «Αφημένοι 12 ώρες στο έλεος του Θεού…»

Καταγγελίες και παράπονα από εγκλωβισμένους Κύπριους σε βρετανικά αεροδρόμια – «Αφημένοι 12 ώρες στο έλεος του Θεού…» | Newsit.com.cy

Σύμφωνα με καταγγελία που υποβλήθηκε στον ενημερωτικό ιστότοπο Sigmalive, οι 180 επιβάτες είχαν προγραμματισμένη πτήση στις 10:50 το πρωί της Κυριακής.

Εντούτοις, ένεκα της σφοδρότατης κακοκαιρίας που έπληξε το νησί, σημειώθηκαν πάρα πολλά προβλήματα και μαζικές καθυστερήσεις στις πτήσεις σε όλα σχεδόν τα αεροδρόμια της χώρας. Πολλές πτήσεις προς το αεροδρόμιο Λούτον, που εξυπηρετεί και το Λονδίνο, υποχρεώθησαν εν τέλει να προσγειωθούν στο Γκάτγουϊκ λόγω παγετού, ενώ και το Στάνστεντ έκλεισε προσωρινά προκειμένου να γίνει εκκαθάριση του αεροδιαδρόμου.

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία που υπεβλήθη, οι επιβάτες με προορισμό τη Λάρνακα βρίσκονταν στην αναμονή για δώδεκα περίπου ώρες, ενώ καταγγέλλουν ότι δεν είχαν πληροφόρηση από τις αερογραμμές Blue Air που εκτελούσαν την πτήση.

Η καταγγελία αναφέρει ότι οι επιβάτες «αφέθηκαν στο έλεος του Θεού, χωρίς πληροφόρηση και χωρίς να τους προσφέρουν τίποτα». Η τελευταία πληροφόρηση, σύμφωνα με τους επιβάτες, ήταν στις πέντε το απόγευμα ενώ έκτοτε ουδείς υπεύθυνος ξανασχολήθηκε μαζί τους…

Συγγενείς των επιβατών τηλεφωνούσαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας, αλλά, όπως αναφέρουν, η τελευταία ενημέρωση ήταν ότι η πτήση θα γινόταν στις 18:30 ενώ και πάλι δεν υπήρξε κάποια νεότερη ενημέρωση.

Τελικά η πτήση πραγματοποιήθηκε περί τις έντεκα το βράδυ με προορισμό το Βουκουρέστι, με τους επιβάτες να καταγγέλλουν ότι πήγαν με τα πόδια μέσα στο κρύο στο αεροσκάφος, κουβαλώντας τις αποσκευές τους. Στην Κύπρο έφτασαν ξημερώματα της Δευτέρας (11/12).

Οι δημοσιογράφοι που έλαβαν την καταγγελία επικοινώνησαν εν συνεχεία με εκπρόσωπο της Blue Air, που ανταπάντηση στα καταγγέλονται ότι οι επιβάτες είχαν πληροφόρηση για την καθυστέρηση της πτήσης, ενώ τους είχε δοθεί η επιλογή είτε να αλλάξουν το εισιτήριό τους για άλλη μέρα είτε να ταξιδέψουν στην Κύπρο μέσω Βουκουρεστίου.

MM