Απεβίωσε ο Σταύρος Σταύρου

Απεβίωσε ο Σταύρος Σταύρου | Newsit.com.cy

Ο Σταύρος Σταύρου γεννήθηκε το 1954 στο χωριό Καζάφανι της Κερύνειας. Σε ηλικία 19 χρονών έμεινε παράλυτος μετά από τροχαίο ατύχημα ενώ ένα χρόνο αργότερα, έχασε το σπίτι του και την πατρική γη εξαιτίας της τουρκικής εισβολής. Σπούδασε με υποτροφίες Δημοσιογραφία, Ψυχολογία, Κοινωνιολογία και Παιδαγωγικά στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, στο Πανεπιστήμιο του Ανατολικού Λονδίνου, στο Πανεπιστήμιο του Μπράτφορτ και στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, από το οποίο πήρε με άριστα τον τίτλο του Διδάκτορα Ψυχολογίας.

Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σ’ εφημερίδες και περιοδικά κι έχει διδάξει Δημοσιογραφία, Ψυχολογία και Κοινωνιολογία σε εκπαιδευτικά ιδρύματα όπως, σε Ιδιωτικά Κολλέγια, στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, στην Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου. Έχει εκδώσει επτά βιβλία και παρουσιάσει ερευνητικό επιστημονικό έργο σε τοπικά, πανευρωπαϊκά και διεθνή συνέδρια ψυχολογίας.

Έχει επίσης δημοσιεύσει πάνω από τρεις χιλιάδες άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά. Από το 1995 λειτουργούσε το δικό του γραφείο, στο οποίο κατέφυγαν για βοήθεια πάνω από 20 χιλιάδες άνθρωποι. Ενώ από το 1993 διατηρούσε τη δική του προσωπική στήλη στο εβδομαδιαίο περιοδικό του Φιλελεύθερου TV Μανία όπου απαντούσε δεκάδες επιστολές αναγνωστών που αναζητούσαν λύση στα προβλήματά τους.

Πηγή: philenews.com

MM