Νέα τοποθέτηση της Αστυνομίας μετά την ανακοίνωση της ΑΕΛ για τα θλιβερά επεισόδια με ΑΠΟΕΛ

Νέα τοποθέτηση της Αστυνομίας μετά την ανακοίνωση της ΑΕΛ για τα θλιβερά επεισόδια με ΑΠΟΕΛ | Newsit.com.cy

Ειδικότερα, η Αστυνομία επαναλαμβάνει ότι η πρώτη διακοπή προκλήθηκε ύστερα από τη ρίψη κροτίδας από την πλευρά της κερκίδας του ΑΠΟΕΛ, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό νεαρού παιδιού που βρισκόταν στο γήπεδο για την επαναφορά της μπάλας. Ο αγώνας διακόπηκε προσωρινά και ο διαιτητής αποφάσισε τη συνέχισή του, επειδή με παρέμβαση των παραγόντων των ομάδων, ορισμένα άτομα που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, επανήλθαν στις κερκίδες και δεν υπήρχαν συμπλοκές μεταξύ φιλάθλων.

Η δεύτερη διακοπή προκλήθηκε, λίγα λεπτά μετά την επανέναρξη του αγώνα λόγω της συνεχούς και έντονης ρίψης κροτίδων, καρεκλών και άλλων αντικειμένων αρχικά από την πλευρά των οπαδών της ΑΕΛ και, ακολούθως, από την πλευρά των οπαδών του ΑΠΟΕΛ. Ακολούθησε η είσοδος φιλάθλων και από τις δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο, οι οποίοι συνεπλάκησαν μεταξύ τους, ανταλλάσσοντας φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα. Με την επέμβαση της Αστυνομίας οι οπαδοί αποχώρησαν από τον αγωνιστικό χώρο.

Μετά την πάροδο άλλων περίπου 45 λεπτών ο διαιτητής ρώτησε τον Υπεύθυνο Αξιωματικό αστυνόμευσης αν μπορούσε να συνεχίσει τον αγώνα. Επαναξιολογώντας την κατάσταση ο Υπεύθυνος Αξιωματικός αστυνόμευσης διαπίστωσε ότι οι περισσότεροι φίλαθλοι είχαν αποχωρήσει από το γήπεδο, οι κερκίδες είχαν σχεδόν κενωθεί, δεν συνέτρεχε πλέον κίνδυνος επεισοδίων και μπορούσε να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Η Αστυνομία επαναλαμβάνει ότι κατά την άσκηση των καθηκόντων της, παραμένει αυστηρά αμερόληπτη και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσει το μείζον στην αποστολή της: την ασφάλεια και προστασία των πολιτών απέναντι σε απαράδεκτες συνθήκες που δημιουργούν λίγοι ανεγκέφαλοι που κάθε άλλο παρά φίλαθλοι μπορούν να χαρακτηριστούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτοί είναι οι καταζητούμενοι για τα θλιβερά έκτροπα στο ΑΕΛ-ΑΠΟΕΛ [pics]

Πρόεδρος ΚΟΑ: Επιτηρητές ασφαλείας έκαναν πως δεν έβλεπαν τι έμπαινε στο Τσίρειο – Έπρεπε να διακοπεί το παιχνίδι!


MM