Πρόεδρος ΚΟΑ: Επιτηρητές ασφαλείας έκαναν πως δεν έβλεπαν τι έμπαινε στο Τσίρειο – Έπρεπε να διακοπεί το παιχνίδι!

Πρόεδρος ΚΟΑ: Επιτηρητές ασφαλείας έκαναν πως δεν έβλεπαν τι έμπαινε στο Τσίρειο – Έπρεπε να διακοπεί το παιχνίδι! | Newsit.com.cy

Ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Κλεάνθης Γεωργιάδης μιλώντας στον Active (107.4 & 102.5) ανέφερε χαρακτηριστικά για τα ευτράπελα της αναμέτρησης ΑΕΛ-ΑΠΟΕΛ: «Είδα με τα μάτια μου να περνάνε απαγορευμένα αντικείμενα στις εξέδρες του Τσιρείου Σταδίου», προσθέτοντας πως οι κάμερες ασφαλείας έδειξαν κάποιους να στέκονται στα τοιχώματα μέσα στο γηπεδο, να πετάνε σχοινιά έξω και να τους δένουν πάνω σε αυτά τσάντες που περιείχαν επικίνδυνα αντικείμενα, πιθανόν κροτίδες, τα οποία στη συνέχεια πέρασαν μέσα στο γήπεδο.

Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ δηλώνει σοκαρισμένος μετα όσα παρακολούθησε από τις κάμερες ασφαλείας του Τσιρείου, προβαίνοντας και σε ανάλυση των άμεσων μέτρων που θα πρέπει να παρθούν, επισημαίνοντας πως «αν είχαμε το σύστημα της κάρτας, θα ξέραμε τα πρόσωπα».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη:

«Δεν μπορούν να αναγνωριστούν τα πρόσωπα, διότι οι κάμερες είναι παλιές και δώσαμε εντολή να μπουν κάμερες υψηλής ευκρίνειας αλλά και πάλι δε είναι δικαιολογία το ότι δεν μπορούν να αναγνωριστούν, να μην διακοπεί το παιχνίδι.

Είδα κάποιους να στέκονται στα τοιχώματα μέσα από το γήπεδο, να πετάνε σχοινιά έξω να τους δένουν κάτι πάνω και τα βάζουν μέσα στο γήπεδο. Δηλαδή τι άλλο πρέπει να δούμε, πιστόλι;

Υπήρχε και αστυνομία όταν βλέπαμε το βίντεο. Για να ξεκαθαρίσουμε κάτι, την ευθύνη την έχει ο υπεύθυνος ασφαλείας και οι επιτηρητές, για το ότι μπήκαν στο γήπεδο επικίνδυνα αντικείμενα.

Κάποιοι από αυτούς είδαν την ώρα που τραβούσαν τα σχοινιά μέσα στο γήπεδο και δεν ενημέρωσαν κανένα, ούτε την αστυνομία, ούτε τον διαιτητή. Την επόμενη φορά που γίνει κάτι τέτοιο και δεν ενημερώσει ο υπεύθυνος, θα τον καταγγείλω αμέσως εγώ ο ίδιος στην αστυνομία για πλημμελή άσκηση καθηκόντων. Είναι τραγικό, εγώ έπαθα σοκ. Είναι θέμα ανάληψης ευθυνών. Δηλαδή πρέπει να σκοτωθεί κάποιος για να πάει φυλακή ο υπεύθυνος ασφαλείας για να καταλάβει πόσο σημαντική είναι η δουλειά του; Δεν έκαναν πλάτες αλλά πλημμελή άσκηση καθηκόντων. Δεν αξιολόγησαν σωστά τον κίνδυνο.

Θα φέρουμε εμπειρογνώμονα για να εξετάσουμε όλα τα γήπεδα και να δούμε πως μπορούν να κλείσουν οι τρύπες. Θα αλλάξουμε αμέσως όλες τις κάμερες, σε όλα τα γήπεδα όπου χρειάζεται, για να μπορούν να αναγνωρίζονται πρόσωπα. Ήδη στο Τσίρειο ξεκινήσαμε από χθες. Πρέπει να βρεθεί το κονδύλι, ας κόψουν από κάπου αλλού, η ασφάλεια στα γήπεδα είναι πάρα πολύ σημαντική. Θα επαναξιολογήσουμε όλο τον θεσμό του υπεύθυνου ασφαλείας και των στιούαρτ και αν δεν κάνουν αυτό που πρέπει θα τους απαλλάξουμε. Και βεβαίως προχωρούμε τάχιστα με την εφαρμογή κάρτας φιλάθλου. Θα κάνουμε πόλεμο κατά της βίας».

Πηγή: goal.com.cy

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΕΛ – ΑΠΟΕΛ: Μαύρη σελίδα με νικητές τους χούλιγκανς – «Μπαλάκι» οι ευθύνες μεταξύ Αστυνομίας, Μασιά, και Ιωνά για τα θλιβερά έκτροπα [vids]

Πεδίο μάχης το Τσίρειο μετά το ματς της ντροπής: Διάσπαρτα φονικά όπλα και μαζικές καταστροφές [vids]


MM