Υπόθεση προσηλυτισμού: Πρώην μοναχός-μοντέλο για το «μενού της κατάρας και των δαιμόνων» αν εγκατέλειπαν την Μονή

Υπόθεση προσηλυτισμού: Πρώην μοναχός-μοντέλο για το «μενού της κατάρας και των δαιμόνων» αν εγκατέλειπαν την Μονή | Newsit.com.cy

Ο Στυλιανός Ιωαννίδης είναι ένας πολυπράγμων άνθρωπος ο οποίος έψαχνε το βαθύτερο νόημα ύπαρξης σε αυτή την ζωή. Μετά την αποφοίτησή του από το σχολείο, εν συνεχεία απολύθηκε από τον στρατό όπου υπηρέτησε την θητεία του, ενώ επί τρία χρόνια ασκούσε το λειτούργημα του αστυνομικού, ενώ εργάστηκε ως μουσικός και φωτομοντέλο, για να καταλήξει εν τέλει στην μονή Μαχαιρά επί 18 ολόκληρα έτη, μέχρι τον περασμένο Μάιο, οπότε και εγκατέλειψε οριστικά το μοναστήρι.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του δημοσιγράφου Βάσου Βασιλείου για την εφημερίδα «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ», τη Δευτέρα ο Στυλιανός Ιωαννίδης κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση προσηλυτισμού στην οποία κατηγορούμενοι είναι ο μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος και ο ηγούμενος Μαχαιρά Επιφάνιος, η πολιτεία, ο Γεν. Εισαγγελέας και η Εκκλησία.

Ως μάρτυρας κατηγορίας αναφέρθηκε ανοιχτά στους φόβους που αφήνονται να αιωρούνται και για τα δεινά που ενδέχεται να βρουν όσους μοναχούς εγκαταλείπουν το μοναστήρι. Το «μενού» της «κατάρας» περιλαμβάνει από κάποιο κακό που μπορεί να βρει την οικογένεια και γέννηση παιδιών με νοητική στέρηση, μέχρι και επιστράτευση του ίδιου του δαίμονα ο οποίος μπορεί να σπρώξει τον «αποστάτη» μοναχό στον γκρεμό.

Τον μάρτυρα κάλεσαν οι γονείς του μοναχού Ιουστίνου, κατά κόσμον Γιώργου Θεοδούλου, και μέχρι χθες το πρωί δεν ήταν γνωστό ότι θα καταθέσει ενώπιον του δικαστηρίου.

Ο άλλοτε μοναχός και νυν λαϊκός Στυλιανός Ιωαννίδης, καταθέτοντας σχετικά με τα διλήμματα που αντιμετωπίζει κάποιος όταν αποφασίσει να εγκαταλείψει το μοναστήρι και κληθείς από τον δικηγόρο της οικογένειας κ. Χρίστο Κληρίδη να απαντήσει τι λένε τα γραπτά κείμενα και τι τους έλεγαν στο μοναστήρι, ανέφερε:

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο να φύγει κανείς. Και από πλευράς γραφομένων και από πλευράς προφορικής παράδοσης. Υπάρχουν πολλά φόβητρα και τα όσα ακούγονται είναι αποτρεπτικά και επηρεάζουν την ψυχολογία μας, είτε το θέλουμε είτε όχι».

Ερωτηθείς σε ποια φόβητρα αναφέρεται, απάντησε:
«Έχουν περάσει στα βιβλία ότι σχεδόν συμβαίνει πάντα κάποιο κακό σε όσους φύγουν ή παθαίνουν κάτι τα μέλη της οικογένειας ή ότι θα γεννήσουν μωρά με νοητική στέρηση. Ή ότι μπορεί ο δαίμονας να σε παρασύρει σε έναν γκρεμό».
«Φαίνονται ακραία, αλλά έχουν περάσει ανάμεσα στους μοναχούς» είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σοκ προκαλούν τα λεγόμενα του Μητροπολίτη Λεμεσού στην υπόθεση προσηλυτισμού του Γιώργου Θεοδούλου

«Αφήστε ελεύθερο το παιδί μας!» – Ακόμα 2 υποθέσεις προσηλυτισμού μοναχών κατά Μητροπολίτη Λεμεσού και Μονής Μαχαιρά

Κραυγή απόγνωσης από την μάνα του μοναχού: «Ο γιος μας βασανίζεται…είναι σα να μην υπάρχει…Mας απειλούν»

Σοκ από τις απομαγνητοφωνημένες ομιλίες του Μητροπολίτη Αθανάσιου – «Θα κόψω κεφάλια!»

Στο εδώλιο Μητροπολίτης και η Μονή Μαχαιρά για προσηλυτισμό – Κραυγή απόγνωσης από μητέρα μοναχού!

MM