Λεμεσός: Εκκένωση πολυκατοικίας μετά από εμπρησμό μοτοσικλέτας 41χρονου

Λεμεσός: Εκκένωση πολυκατοικίας μετά από εμπρησμό μοτοσικλέτας 41χρονου | Newsit.com.cy

Εκπρόσωπος του γραφείου Τύπου της Αστυνομίας δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι από τις εξετάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας διαπιστώθηκε ότι η φωτιά στην μοτοσικλέτα, αξίας €1.000, τέθηκε κακόβουλα. Από την φωτιά η μοτοσικλέτα καταστράφηκε ολοσχερώς.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η ώρα 01.06 η Υπηρεσία έλαβε κλήση για πυρκαγιά σε δίκυκλο όχημα στην οδό Πάφου στη Λεμεσό.
 
Για την κατάσβεση της, ανταποκρίθηκε ο πυροσβεστικός Σταθμός Μονοβόλικου με 2 οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 01:35. Το δίκυκλο βρισκόταν ακινητοποιημένο στην είσοδο διόροφης πολυκατοικίας.
 
Ζημιές υπέστη και η πολυκατοικία στο χώρο του κλιμακοστασίου. Λόγω των καπνών και των θερμών αερίων επηρεάστηκαν διαμερίσματα και χρειάστηκε να γίνει προληπτική εκκένωση των ενοίκων.
 
Επίσης από την πυρκαγιά τους καπνούς  και τα θερμά αέρια επηρεάστηκε αποθήκη εφαπτόμενου περίπτερου με ζημιές στο περιεχόμενο της.
 
Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν αργότερα σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.
 
Εξάλλου, η ώρα 18:00 χθες η Πυροσβεστική Υπηρεσία έλαβε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε ανοιχτό χώρο στην οδό Θερμοπυλών στο Τσέρι.
 
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λακατάμιας με 2 πυροσβεστικά οχήματα. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 18:39.
 
Από την πυρκαγιά το όχημα υπέστη εκτεταμένες ζημιές στο μπροστινό μέρος του.
Τα αίτια της πυρκαγιά θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.
 
Στο μεταξύ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 6ης Δεκεμβρίου 2017 μέχρι και τις 06.00 της 7ης  Δεκεμβρίου 2017 ανταποκρίθηκε  σε 33 κλήσεις για βοήθεια, εκ των οποίων 22 αφορούσαν πυρκαγιές,10 ειδικές εξυπηρετήσεις και 1 ψευδή κλήση.

MM