Φωτίου: Θα διευκρινιστεί η τύχη και του τελευταίου αγνοούμενου

Φωτίου: Θα διευκρινιστεί η τύχη και του τελευταίου αγνοούμενου | Newsit.com.cy

Σε χαιρετισμό του στον στολισμό του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου για τους Αγνοούμενους στη Λευκωσία, ο Επίτροπος Προεδρίας, είπε ότι «ο στολισμός του δέντρου με τις φωτογραφίες των αγνοουμένων μας συμβολίζει τις ευθύνες της Τουρκίας, το συνεχιζόμενο δράμα των συγγενών, πολλοί από τους οποίους έχουν φύγει από τη ζωή, αλλά και το ανεκπλήρωτο χρέος μας για τη διακρίβωση της τύχης όλων ανεξαίρετα των αγνοουμένων μας».

Πρόσθεσε πως το χρέος αυτό «θα βαρύνει για πάντα τις συνειδήσεις μας και θα είναι ντροπή για όλους αν δεν μπορέσουμε να κάνουμε ό,τι μας επιβάλει η ιστορία και η εθνική μας συνείδηση».

Ο κ. Φωτίου μετέφερε στους συγγενείς των αγνοουμένων «τους θερμούς χαιρετισμούς, τον σεβασμό, την εκτίμηση και τη συμπαράσταση του Προέδρου της Δημοκρατίας και τη διαβεβαίωσή του ότι θα συνεχίσει να εργάζεται με όλες του τις δυνάμεις για την επίλυση αυτού του ανθρωπιστικού προβλήματος».

Καταλήγοντας ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη της Παγκύπριας Οργάνωσης Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων για τη συνεργασία και τη βοήθεια καθώς και την Ομάδα Εθελοντών Πεζοπόρων Ραδιομαραθωνίου για τη συμβολή και συνεισφορά της στην πραγματοποίηση της σημερινής εκδήλωσης. Ευχήθηκε «τα Χριστούγεννα αυτά να είναι τα τελευταία με ανεξακρίβωτη την τύχη όλων των αγνοουμένων μας».

MM