Μεσάνυχτα στο αεροδρόμιο η παράδοση ενός εκ των δύο Σέρβων εκτελεστών – Η «ταρίφα» των 100 χιλ. για το Αλεξούι και ο δεσμοφύλακας

Μεσάνυχτα στο αεροδρόμιο η παράδοση ενός εκ των δύο Σέρβων εκτελεστών – Η «ταρίφα» των 100 χιλ. για το Αλεξούι και ο δεσμοφύλακας | Newsit.com.cy

Συνελήφθη χθες τα μεσάνυχτα στο αεροδρόμιο Λάρνακας, δυνάμει δικαστικού εντάλματος 43χρονος, ο οποίος καταζητείτο από την Αστυνομία, από τον Ιούνιο του 2017. Σήμερα το πρωί πλεον ο Σέρβος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας και το οποίο διέταξε διάταγμα 6ημερης κράτησής του.

Φέρεται ως ύποπτος για τη σχεδιαζόμενη δολοφονία του Αλέξη Μαυρομιχάλη τον Μάρτιο του 2016, στην οποία η κυπριακή αστυνομία είχε ενημέρωση από την Ιντερπόλ, ωστόσο με λάθος χειρισμούς και απραξία κατάφερε να χάσει την ευκαιρία να συλληφθούν άμεσα οι ύποπτοι, με τους «εγκεφάλους» πλέον να περάσουν στον επόμενο στόχο τους που δεν ήταν άλλος από τον επιχειρηματία Φάνο Καλοψιδιώτη, συμβόλαιο θανάτου που εν τέλει εκτελέστηκε από τους δύο Αλβανούς φσήμανε συναγερμό αλλά οι Κυπριακές Αρχές τίναξαν την υπόθεση στον αέρα, αφού παρέμειναν σε αδράνεια. Ως εκ τούτου, οι ανενόχλητοι εγκέφαλοι, πέρασαν στον επόμενο στόχο δυο μήνες μετά, και δολοφόνησαν τον Φάνο Καλοψιδιώτη.

Ο 43χρονος είχε συλληφθεί στα Σκόπια, βάσει διεθνούς εντάλματος σύλληψης, που εκδόθηκε από τις κυπριακές αρχές και στη συνέχεια παραδόθηκε σε αυτές μέσω των προβλεπόμενων από το νόμο διαδικασιών.

Εναντίον του, διερευνάται υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη φόνου, συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, συμμετοχής και αποδοχής διάπραξης εγκλημάτων και παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου και πυρομαχικών. Όπως αναφέρεται για το συμβόλαιο θανάτου, κατόπιν οδηγιών των «εγκεφάλων» οι Σέρβοι θα λάμβαναν «μεροκάματο» 100 χιλιάδες ευρώ.

Η υπόθεση είχε περιπλακεί με το τηλεφώνημα «φιάσκο» προς την Ιντερπόλ Σερβίας, κλήση που ωστόσο τελικά έγινε σε νούμερο ατόμου εμπλεκόμενου με τον κύκλο των εκτελεστών, ενώ η υπόθεση που τελικά ξανάνοιξε κατόπιν πορίσματος ποινικών ανακριτών, καθότι αυτή είχε πλέον καταχωνιαστεί σε κάποιο κλειδωμένο συρτάρι, έφτασε σε σημείο ώστε να εκδοθούν εντάλματα συλλήψεις, εκ των οποίων κάποια στην πορεία εκτελέσθηκαν, ενώ άλλα παραμένουν ανεκτέλεστα.

Σε πρώτο στάδιο είχε συλληφθεί ένας Τουρκοκύπριος 30 ετών, ένας Ελληνοκύπριος 35 ετών, και ένας βαρυποινίτης των Κεντρικών Φυλακών 47 ετών και δυο Σέρβοι ενώ μέχρι σήμερα καταζητούμενοι παραμένουν, ένας Ελληνοκύπριος που διαφεύγει στα κατεχόμενα και ακόμη ένας Σέρβος.

«Κλειδί» της υπόθεσης τα υποκλαπέντα ηχητικά ντοκουμέντα των Κεντρικών Φυλακών

Όπως διαβάζουμε σε αναλυτικό ρεπορτάζ του Reporter.com.cy, «κλειδί» στην υπόθεση είναι ο βαρυποινίτης των Κεντρικών φυλακών που έχει συλληφθεί και για τον οποίο έδωσε στοιχεία «φωτιά» η Ιντερπόλ. Ο 47χρονος είχε τηλεφωνικές συνομιλίες από θάλαμο των Κεντρικών φυλακών με τον ένα εκ των Σέρβων που καταζητούνται για την οργάνωση των δολοφονιών, ωστόσο η αστυνομία τότε, είτε από ανικανότητα είτε από αδράνεια είτε από σκοπιμότητα, δεν μπήκε στον κόπο να ενημερώσει τη Διεύθυνση του σωφρονιστικού ιδρύματος για έρευνες και παράδοση των ηχογραφημένων συνομιλιών που καταγράφονται βάσει νόμου.

Όπως διαφαίνεται, ο 47χρονος και ο «αρχηγός» των εκτελεστών μιλούσαν για τον στόχο (Αλεξούι), για την αμοιβή, για τα αεροπορικά τους εισιτήρια, καθώς και για όλες τις λεπτομέρειες για την άφιξη τους στην Κύπρο και τις κινήσεις τους. Επίσης μιλούσαν για τους συνεργάτες που θα βοηθούσαν τους εκτελεστές.

Αξιοποιήσιμες και πλήρως κατατοπιστικές έχουν κριθεί οι ηχογραφημένες συνομιλίες του βαρυποινίτη με τον ένα εκ των Σέρβων εκτελεστών (επίσης υπήρχαν και πριν 1 χρόνο), στις οποίες γίνεται αναφορά ότι «ο στόχος είναι δύσκολος αλλά εφικτός» και ότι «θα ακολουθήσουν και άλλες δουλειές», εδώ ενδεικτικά αναφέρεται η μετά από 2 μήνες έλευση των Αλβανών εκτελεστών, από τους ίδιους «εγκλεφάλους», με το γνωστό μακελειό που επακολούθησε στο τετραπλό φονικό της Αγίας Νάπας με βασικό θύμα τον επιχειρηματία Φάνο Καλοψιδιώτη.

Όπως διαβάζουμε στο Reporter.com.cy με βάση τις τηλεφωνικές συνομιλίες που ηχογραφούνταν και τα τηλέφωνα που παρακολουθούσε η Ιντερπόλ, καταγράφονται τα ακόλουθα:

14 Μαρτίου 2016 – Πρώτες επαφές

Ώρα: 15:09

Ο κατάδικος με το ψευδώνυμο «Cure» επικοινώνησε με τον Σέρβο εκτελεστή στον οποίον λέει ότι «υπάρχει δουλειά που πρέπει να γίνει» και ότι θα λάβει 100 χιλιάδες ευρώ.

Από τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα που παρακολουθούνταν από τις Σερβικές αρχές, ο κατάδικος ενημέρωσε τον εκτελεστή ότι συγγενικό πρόσωπο «του ατόμου που θα πληρώσει το ποσό βρίσκεται στην ίδια φυλακή με εκείνον και ότι ψάχνει εδώ και καιρό άνθρωπο για τη δουλειά».

17 Μαρτίου… «Έτοιμα τα πάντα»

Ο Σέρβος εκτελεστής επικοινώνησε ξανά με τον «Cure», επίσης μέσω του ιδίου αριθμού, ο οποίος δόθηκε από την Ιντερπόλ, όπου τον ενημέρωσε ότι θα του στείλει έναν αριθμό τηλεφώνου ώστε να τηλεφωνήσει σε ένα άλλο πρόσωπο. (Κατονομάζεται Κύπριος συνεργός).

Από την πλευρά του ο Σέρβος τον ενημέρωσε ότι «έχει προετοιμάσει τα πάντα και ότι μπορεί να ενεργήσει εντός των επόμενων 7 ημερών και ότι θα διευθετήσει τις λεπτομέρειες με το πρόσωπο.

Ώρα: 16:14

Ο «Cure» τηλεφώνησε ξανά στον εκτελεστή και οι δυο συνενώθηκαν για την διαδρομή που θα ακολουθήσει για να έρθει στην Κύπρο ενώ ο Σέρβος του είπε ότι «θα αναχωρήσει από την Κύπρο μόλις παραλάβει τα χρήματα στις 21/22.3.16 και ότι όταν επιστρέψει από την Κύπρο ο άνθρωπος του που θα μπορούσε να κάνει τη δουλειά θα πάει εκεί».

Επίσης ο εκτελεστής, όπως προκύπτει, θα ανέθετε τη «δουλειά» σε «2 ανθρώπους, ανάλογα με το αν πρέπει η δουλεία να γίνει από επαγγελματία ή ερασιτέχνη».

Ώρα: 16:21

Ο «Cure» απέστειλε μήνυμα στο τηλέφωνο του Σέρβου εκτελεστή με το ακόλουθο περιεχόμενο: «Αεροδρόμιο Erkan, πόλη Λευκωσία, Κύπρος».

18 Μαρτίου 2016 – Τα «ραντεβού»

Ο Κύπριος συνεργός, επικοινώνησε με τον εκτελεστή μέσω μηνυμάτων όπου τον ενημέρωσε ότι κράτησε το αεροπορικό εισιτήριο του, με τη διαδρομή Βελιγράδι, Κωνσταντινούπολη Λευκωσία παράνομο αεροδρόμιο κατεχομένων Τύμπου (Ερκάν).

Ώρα 15:52

Ο εκτελεστής δέχεται τηλεφώνημα από τον Κύπριο όπου συμφωνούν να συναντηθούν στις 22.3.16, ημέρα άφιξης του στην Κύπρο.

Ώρα: 17: 16

Ο Κύπριος συνεργός επικοινωνεί ξανά με τον εκτελεστή και «τον πληροφορεί ότι μπορεί να έρθει στο ραντεβού που διευθέτησαν, αλλά ο εκτελεστής του ζητά 1000 ευρώ γα τα έξοδα ταξιδιού, κάτι το οποίο αρνείται ο Κύπριος συνεργός καθώς όπως του ανέφερε «δεν θέλει να στείλει χρήματα μέσω της Western Union για λόγους ασφαλείας».

Ωστόσο ο εκτελεστής ζήτησε και πάλι να λάβει τα έξοδα ταξιδίου, υποδεικνύοντας του την συμφωνία που είχε με τον Σέρβο κατάδικο «Cure».

19 Μαρτίου 2016 – Τελευταίες διευθετήσεις

Ώρα 16:38

Ο εκτελεστής λαμβάνει μήνυμα στο τηλέφωνο του από τον 38χρονο Κύπριο συνεργό, ο οποίος τον ενημέρωσε «ότι όλα είναι εντάξει και ότι θα πληρωθεί τα 1000 ευρώ όπως συμφώνησαν».

Ώρα 18:41

Ο εκτελεστής δέχεται νέο τηλεφώνημα από τον συνεργό του ο οποίος του ζήτησε όπως του «αποστείλει με μήνυμα τις ακριβείς πληροφορίες για το σκοπό της αποστολής των χρημάτων, επιβεβαίωσε τη διαδρομή άφιξης του στην Κύπρο» ενώ διευθετήθηκε όπως τον περιμένει στο αεροδρόμιο με την άφιξη του.

Μετά τη συνομιλία, ο εκτελεστής έστειλε το ακόλουθο μήνυμα: «…(όνομα) …(επίθετο) πόλη Nis, Σερβία, λεπτομέρειες για Western Union ενώ δεύτερο μήνυμα έλεγε «διαβατήριο Βοσνίας Ερζεγοβίνης, αρ. a1…… πτήση Βελιγράδι, Κωνσταντινούπολη, Ερκαν (Λευκωσία).

21 Μαρτίου 2016 – Πληρώθηκαν τα εισητήρια

Οι δυο τους επικοινώνησαν μεταξύ τους τόσο μέσω τηλεφώνου όσο και με μηνύματα όπου ο Κύπριος συνεργός ενημέρωσε τον Σέρβο ότι «το ποσό των 1000 ευρώ που ζήτησε, αποστάληκε από τον …….. (δεσμοφύλακα), και ότι θα μπορούσε να παραλάβει μόνο 940, και ότι ο κωδικός είναι 6ΧΧΧΧΧΧΧ.

22 Μαρτίου 2016… Η άφιξη!

Ο Σέρβος εκτελεστής έφθασε στην Κύπρο από την Σερβία με την πτήση PC984 μέσω Κωνσταντινούπολης.

23 Μαρτίου 2016 – Το πρώτο τηλέφωνο από το θάλαμο των φυλακών

Ο Σέρβος εκτελεστής αναχώρησε από την Κύπρο στις 23 Μαρτίου.

Την ίδια ημέρα, ο κατάδικος «Cure», επικοινώνησε από το θάλαμο των φυλακών (22771081) στο τηλέφωνο του Σέρβου εκτελεστή ο οποίος του ανέφερε ότι «γνώρισε τον άντρα (Κύπριο συνεργό), ότι η κατάσταση είναι καλή και ότι έχει ανθρώπους για τη δουλειά και ότι το μόνο που τον ανησυχεί είναι αν θα πληρωθεί όπως συμφώνησαν».

Ο Σέρβος του είπε ότι «περιμένει 2-3 χιλιάδες ευρώ να του πληρωθούν ώστε να μπορεί να καλύψει τα έξοδα ταξιδιού των ανδρών του ώστε να φθάσουν στη Κύπρο από τη Βοσνία και οτι θα αναχωρήσουν μόλις πληρωθούν, πιθανόν στις 27 ή 28 Μαρτίου 2016».

Επίσης ο εκτελεστής και ο κατάδικος «συζήτησαν τις λεπτομέρειες αποστολής των χρημάτων, αν θα είναι στη Σερβία ή κάποια άλλη χώρα που θα βρίσκεται ο ίδιος κατά τη διάρκεια της δουλειάς».

Επιπρόσθετα, οι δυο συζήτησαν ότι «πιθανόν θα ακολουθήσουν και άλλες δουλειές που θα ήθελε να αναθέσει στην ομάδα από κάποιες γειτονικές χώρες αλλά θα το συζητήσουν σε μεταγενέστερο στάδιο».

Οι «διακοπές» του Σέρβου αρχι-εκτελεστή στα κατεχόμενα και οι επαφές 

Ο Σέρβος εκτελεστής κατά την διήμερη παραμονή του στην Κύπρο διέμενε σε ξενοδοχείο στα κατεχόμενα, το όνομα του οποίου επίσης κατέχει η αστυνομία, και στο οποίο είχε συναντηθεί με τον Κύπριο συνεργό.

Μάλιστα η αστυνομία, είχε στα χέρια της τους αριθμούς εγγραφής του οχήματος το οποίο χρησιμοποίησε ο Κύπριος για να μεταβεί στα κατεχόμενα ενώ όπως φαίνεται από σχετικά έγγραφα οι αρχές γνώριζαν ακριβώς τις ώρες που πέρασε το οδόφραγμα Αγίου Δομετίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Υπόθεση Σέρβων εκτελεστών: Οι εξελίξεις με τους καταζητούμενους και 3 υπόπτους

Χήρα Καλοψιδιώτη κατά Δήμου Αγ. Νάπας – Οι καταγγελίες και η απάντηση Καρούσου

MM