Διεθνής καταγγελία για την εκστρατεία φίμωσης της «Afrika» από την κυβέρνηση Ερντογάν

Διεθνής καταγγελία για την εκστρατεία φίμωσης της «Afrika» από την κυβέρνηση Ερντογάν | Newsit.com.cy

Στο διάβημα, που δημοσιεύεται από την Ένωση Συντακτών Κύπρου, γίνεται λόγος για εκστρατεία φίμωσης που ξεκίνησε η Άγκυρα εναντίον της εφημερίδας “Afrika”, λόγω του σκίτσου που αναδημοσιεύθηκε στην εφημερίδα για τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον τίτλο «Μέσα από τα μάτια των Ελλήνων».

«Η ελευθερία σκέψης και έκφρασης στο βόρειο τμήμα της Κύπρου έχουν αγνοηθεί εξαιτίας αυτού του δημοσιευμένου σκίτσου» αναφέρει το διάβημα.

Προσθέτει ότι «ορισμένες ενώσεις και οργανώσεις, οι οποίες δεν έχουν Κυπρίους ανάμεσά τους, απείλησαν την εφημερίδα και τους συντάκτες και ζήτησαν όπως η εφημερίδα σταματήσει να εκδίδεται».

Στο διάβημα αναφέρεται ότι «η ένταση για το θέμα έχει αυξηθεί περισσότερο με φωνές από την Άγκυρα. Ο Ρετζέπ Ακτάγ, αντιπρόεδρος της Τουρκίας, υπεύθυνος για θέματα Κύπρου, προσβάλλει ανοιχτά την εφημερίδα «Afrika» και τους συντάκτες της, λέγοντας ότι θα αντιμετωπίσει προσωπικά το θέμα για να τιμωρήσει την εφημερίδα και τους συντάκτες».

Αυτή η στάση του Ακτάγ, αναφέρεται, «δείχνει σαφώς ποιος έχει τον έλεγχο του βόρειου τμήματος της Κύπρου». Στόχος, προστίθεται στο διάβημα, «είναι να ασκηθούν πιέσεις στους δημοσιογράφους και στην Κύπρο και να τεθεί η ελευθερία του Τύπου πίσω από τα σίδερα, όπως στην Τουρκία. Δεν μπορούμε να δεχτούμε αυτό το βήμα που είναι αντιδημοκρατικό και δεν είναι δυνατόν να παραμείνουμε σιωπηλοί» καταλήγει η Basin-Sen.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μήνυση Τουρκίας στην «Αφρίκα» για το ελληνικό άγαλμα που ουρεί στο κεφάλι του Ερντογάν

Σοκ σε Τουρκία και κατεχόμενα με το ειρωνικό πρωτοσέλιδο κατά Ερντογάν που τον ουρεί ελληνικό άγαλμα! [vid]

MM