Αυτά αλλάζουν στα πρόστιμα για τους δημόσιους υπαλλήλους

Αυτά αλλάζουν στα πρόστιμα για τους δημόσιους υπαλλήλους | Newsit.com.cy

Επί τούτου, προσθέτει, ενημερώθηκε σχετικά η Ελεγκτική Υπηρεσία. Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η Αστυνομία εκτελεί εντάλματα προστίμων που αντιστοιχούν κατά μέσο όρο σε 12 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. «Για τη φετινή χρονιά έχει τεθεί στόχος για αύξηση ύψους 10% στην εκτέλεση των ενταλμάτων. Όσον αφορά τους ελέγχους στα αεροδρόμια, αυτοί συνεχίζονται λαμβάνοντας πάντα υπόψη και την ανθρώπινη διάσταση του θέματος».

Κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, αναφέρεται, και με τη σύμφωνη γνώμη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου, διεξήχθη πρόσφατα μελέτη από την Αστυνομία για είσπραξη των ενταλμάτων προστίμου από ιδιωτικές εταιρείες και το θέμα προωθείται.

Αναφέρεται επίσης ότι η Αστυνομία βρίσκεται στο στάδιο της έναρξης της διαδικασίας είσπραξης προστίμων που εκκρεμούν με τη χρήση πιστωτικών καρτών καθώς και την πληρωμή τους μέσω διαδικτύου, με απώτερο σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού.

Σε καμιά χώρα της ΕΕ αναλαμβάνει την είσπραξη ενταλμάτων η Αστυνομία, παρατηρεί η ίδια στην ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι «οι τρέχουσες ανάγκες και απειλές που επικρατούν ανά το παγκόσμιο, αλλά και ειδικότερα σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιβάλλουν όπως η πολιτεία αφήσει την Αστυνομία απερίσπαστη να επικεντρωθεί στην κατεξοχήν αποστολή της που είναι η ασφάλεια και προστασία του πολίτη, απαλλάσσοντάς την από τα μη αστυνομικής φύσεως καθήκοντα».

MM