Δημήτρης Χριστόφιας: Εντοπίστηκε ο δράστης πίσω από το ψεύτικο προφίλ

Δημήτρης Χριστόφιας: Εντοπίστηκε ο δράστης πίσω από το ψεύτικο προφίλ | Newsit.com.cy

Σύμφωνα με το Σίγμα, η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάφερε να εντοπίσει το πρόσωπο που φέρεται να δημιούργησε και να διαχειριζόταν, για περισσότερο από πέντε χρόνια, το ψεύτικο προφίλ του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Η Αστυνομία, κατόπιν αποστολής σχετικού αιτήματος, έλαβε στοιχεία από την εταιρεία ‘Facebook’ σε σχέση με την ταυτότητα του προσώπου που δημιούργησε το συγκεκριμένο προφίλ. Πρόκειται για αλλοδαπό, κάτοικο Πάφου, ο οποίος, σήμερα, είναι ηλικίας 22 ετών», αναφέρεται.

Σε κατάθεσή του στην Αστυνομία, ο αλλοδαπός παραδέχθηκε ότι δημιούργησε το ψεύτικο προφίλ, χρησιμοποιώντας το όνομα «Δημήτρης Χριστόφιας», τη φωτογραφία και προσωπικά στοιχεία του τέως προέδρου, εν αγνοία του τελευταίου. Ισχυρίστηκε δε ότι δημιούργησε το προφίλ για να τον στηρίξει πολιτικά και όχι για τον πλήξει.

Ωστόσο, τον περασμένο Νοέμβριο, στη πορεία το ψεύτικο προφίλ με τη φωτογραφία του κ. Χριστόφια μετεξελίχθηκε σε μέσο διαφήμισης κατασκοπευτικών καμερών.

Εναντίον του υπόπτου διερευνάται το αδίκημα της πλαστογραφίας ηλεκτρονικών δεδομένων. Στη λίστα φίλων του προφίλ βρίσκονταν πολιτικά πρόσωπα, δημοσιογράφοι και άλλοι πολίτες, οι οποίοι έστελναν μηνύματα, νομίζοντας ότι επικοινωνούν με το τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

MM