Χριστούγεννα απελπισίας για τα παιδιά μονογονεϊκής οικογένειας χωρίς μητέρα – Τι ζητά η εκπαιδευτικός των δύο 10χρονων [vid]

Χριστούγεννα απελπισίας για τα παιδιά μονογονεϊκής οικογένειας χωρίς μητέρα – Τι ζητά η εκπαιδευτικός των δύο 10χρονων [vid] | Newsit.com.cy

Την ιστορία, που από μόνη της συγκλονίζει και δεν χωράει άλλα επιπλέον επίθετα, φέρνει στο φως το ΣΙΓΜΑ και ο δημοσιογράφος Γιάννης Ξενοφώντος, ο οποίος βρέθηκε στο σπίτι όπου διαμένουν δυο 10χρονα αδέλφια, μαζί με την υπερήλικη γιαγιά τους και τον άρρωστο πατέρα τους. Η μητέρα τους τούς εγκατέλειψε.

Το σπίτι στο οποίο διαμένουν δεν είναι σαν αυτά που όλοι πιστεύουμε. Είναι γεμάτο υγρασία και η ζεστασιά έρχεται από μια μικρή σόμπα γκαζιού, στην οποία ανάβουν μόνο το ένα μάτι για λόγους οικονομίας. Για το ενοίκιο του σπιτιού, καταβάλλουν 400 από τα περίπου 600 ευρώ που λαμβάνουν από το κράτος.

Μέχρι και προ ενός έτους όλα κυλούσαν σχετικά ομαλά, που αν και χωρίς την μητέρα τους που τους έχει εγκαταλείψει, ο βιοπαλαιστής πατέρας τους εργαζόταν σκληρά ώστε να μην λείψει τίποτα στα δύο του παιδάκια και την υπερήλικη μητέρα του, ωστόσο η μοίρα στάθηκε πολύ σκληρή, καθώς έπαθε ανακοπή καρδιάς κι έκτοτε λόγω των σοβαρότατων επιπλοκών στην υγεία του, πλέον έχει καταστεί ανίκανος προς εργασία. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, τα παιδάκια του ξυπνούν στις 3 τα ξημερώματα προκειμένου να ετοιμάσουν πρωινό στον πατέρα τους, ο οποίος πρέπει να μεταβαίνει νωρίς μέσα στην ημέρα για αιμοκάθαρση.

Στην κάμερα του ΣΙΓΜΑ μίλησε η εκπαιδευτικός των παιδιών, καθώς και η γιαγιά τους, η οποία είπε χαρακτηριστικά ότι τα παιδιά δεν ζητούν τίποτα, αν και στον μικρό αρέσει πολύ το γάλα, μα επειδή ξέρει ότι δεν έχουν λεφτά, αρκείται… στο νερό.

Παρέμβαση στην εκπομπή έκανε και ο γραμματέας της Παιδιατρικής Κλινικής, ο οποίος είπε ότι θα παρασχεθεί οποιαδήποτε δυνατή βοήθεια χρειαστεί στα δυο αγγελούδια, αφού δεν έχουν τα απαραίτητα για να πάνε σε γιατρό όταν χρειαστεί και καταφεύγουν στις λύσεις του φαρμακείου για ό,τι έχουν.

Σύμφωνα με την εκπαιδευτικό των παιδιών, υφίστανται οι παρακάτω άμεσες ανάγκες:

– Εξεύρεση ιδιαίτερων μαθημάτων αγγλικών για τα παιδιά
– Δραστηριότητες που θα μπορούσαν τα παιδιά να απασχοληθούν, όπως για παράδειγμα το κολύμπι ή ο χορός.
– Ένα άλλο σπίτι, κατά προτίμηση ισόγειος χώρος, αφού υπάρχουν προβλήματα στη διακίνηση σε τυχόν άλλο σπίτι

Για πληροφορίες για οποιαδήποτε παροχή επιπλέον βοήθειας, μπορείτε να τηλεφωνείτε στο 22580100.

Το δράμα της μονογονεϊκής οικογένειας όπως καταγράφηκε από τον δημοσιογράφο του Σίγμα, Γιάννη Ξενοφώντος:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Υιοθέτησαν 8χρονη για να την κακοποιούν σεξουαλικά – Απίστευτο γραφειοκρατικό μπάχαλο «έθαψε» την υπόθεση!

Η γιαγιά Ελένη έσβησε τα 103 κεράκια της – Απέκτησε 15 παιδιά, 56 εγγόνια, 129 δισέγγονα και 47 τρισέγγονα

MM