Εταιρεία-φάντασμα «τσέπωσε» €1,4 εκατ. από 65 επενδυτές

Εταιρεία-φάντασμα «τσέπωσε» €1,4 εκατ. από 65 επενδυτές | Newsit.com.cy

Όπως φαίνεται τα στελέχη της εταιρίας κατάφεραν να «τσεπώσουν» ποσό ύψους €1,4 εκατ. από 65 διαφορετικούς επενδυτές και να γίνουν «καπνός» χωρίς να μπορούν να εντοπιστούν περιουσιακά στοιχεία ή άλλες καταθέσεις στην κατοχή τους. 

 
Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού International Adviser, η εν λόγω εταιρία, η οποία υποσχόταν επενδύσεις σε ξένο συνάλλαγμα κατάφερε να αποσπάσει συνολικά κεφάλαια €1,4 εκατ. από επενδυτές χωρίς να προχωρήσει σε καμία επένδυση, όπως υπό κανονικές συνθήκες προβλεπόταν στα συμβόλαια.
 
Στα αρχικά στάδια της διαδικασίας η βρετανική Αρχή δεν έβαλε στο μικροσκόπιό της μόνο τους υπεύθυνους της εταιρίας, αλλά και τους μη αδειοδοτημένους συνεργάτες, οι οποίοι συνέβαλλαν στην υλοποίηση του σχεδίου. 
 
Ο αναπληρωτής δικαστής δήλωσε ότι η Noerus Investment Limited, καθώς και άλλη επιχείρηση με την επωνυμία Noerus Capital, δρούσαν παράνομα ενώ υποτίθεται ότι διαχειρίζονταν επενδύσεις σε ξένο συνάλλαγμα την περίοδο μεταξύ Δεκεμβρίου 2014 και Νοεμβρίου 2015. 
 
Επιπλέον, το δικαστήριο εξέδωσε διάταγμα κατά της εταιρίας με το οποίο ορίζεται αποζημίωση ύψους €1,4 εκ. προκειμένου να καλυφθεί η ζημιά που υπέστησαν οι επενδυτές. 
 
Ωστόσο, η βρετανική Αρχή, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν κατάφερε να εντοπίσει επαρκή περιουσιακά στοιχεία ώστε να γίνει κάλυψη της ζημιάς στο σύνολό της μέσω ρευστοποίησης. 

Ως εκ τούτου, κρίνεται μάλλον απίθανο οι επενδυτές να πάρουν πίσω τα χρήματά τους.

Πηγή: SigmaLive
 

MM