«Πόλεμος» Γεν. Εισαγγελέα – «ΠΟΛΙΤΗ»: Αρνείται εμπλοκή του στη μεταφορά Νεοκλέους [vid]

«Πόλεμος» Γεν. Εισαγγελέα – «ΠΟΛΙΤΗ»: Αρνείται εμπλοκή του στη μεταφορά Νεοκλέους [vid] | Newsit.com.cy

Ο Γενικός Εισαγγελέας δια μακροσκελούς ανακοίνωσής του απορρίπτει τις εις βάρος του καταγγελίες που φέρνει στο φως η εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ» για την εμπλοκή του στην υπόθεση μεταφοράς του καταδίκου Π. Νεοκλέους στο Μέλαθρο Αγωνιστών, την οποία είχε αρνηθεί δι’ επιστολής του στην Βουλή, παρόλο που σύμφωνα με την καταγγελία εν τέλει πιστοποιείται σε ένα διαρρεύσαν e mail της Εισαγγελέως Ελένης Λοϊζίδου, η οποία είχε επιφορτιστεί με την υπόθεση.
Παρακάτω παρατίθεται αυτούσια η ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα:

Σε σχέση με σημερινά δημοσιεύματα στην εφημερίδα «Πολίτης» κάτω από το τίτλο «Δεν είπε την αλήθεια στη Βουλή», ο Γενικός Εισαγγελέας δηλώνει τα ακόλουθα:

«Τελικά, έστω και αργά-αργά και σταδιακά, η εφημερίδα αποκαλύπτει τα πραγματικά της κίνητρα και το ενδιαφέρον της όταν ασχολείται με τον Γενικό Εισαγγελέα. Κίνητρα και ενδιαφέρον που δεν έχουν τίποτε να κάνουν με το δημόσιο συμφέρον.

Από το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο προβάλλει και επιχειρεί να τεκμηριώσει σήμερα η εφημερίδα, αποδεικνύεται και αναδεικνύεται του λόγου του ασφαλές. Ότι, δηλαδή, ο Γενικός Εισαγγελέας, ο οποίος δήλωσε για λόγους αντικειμενικότητας και διασφάλισης αμεροληψίας ότι δεν επρόκειτο να έχει εμπλοκή στο θέμα μετακίνησης του καταδίκου, τήρησε ακριβώς αυτό. Η λειτουργός κα Ε. Λοϊζίδου, η οποία ανέλαβε να επιληφθεί του θέματος ως αρχαιοτέρα των Εισαγγελέων, ετοίμασε από μόνη της τις σχετικές νομικές γνωματεύσεις χωρίς καμιά παρέμβαση. Θεώρησε, δε, ορθό να επικοινωνεί με την Ελεγκτική Υπηρεσία, η οποία ήδη επιλαμβανόταν του θέματος υπηρεσιακά και να κοινοποιεί στον Γενικό Εισαγγελέα τις γνωματεύσεις για ενημέρωση και έγκριση. Και όφειλε να πράξει τούτο. Καμιά γνωμάτευση λειτουργού της Νομικής Υπηρεσίας, η οποία ετοιμάζεται εκ μέρους και δεσμεύει τον Γενικό Εισαγγελέα, δεν επιτρέπεται να αποστέλλεται στον αποδέκτη χωρίς την ενημέρωση, γνώση και έγκριση του Γενικού Εισαγγελέα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Γενικός Εισαγγελέας έλαβε γνώση και δεν παρενέβη καθόλου ούτε και είχε τέτοια πρόθεση να διαφοροποιήσει οτιδήποτε, πλην της ένθεσης της σωστής ημερομηνίας ανάθεσης της εργασίας για σκοπούς τάξης. Προς τι λοιπόν η μομφή; Ο καθένας ας εξαγάγει τα δικά του συμπεράσματα αν δεν τα έχει ήδη εξάξει, τόσο για το συγκεκριμένο θέμα όσο και για το γενικότερο θέμα της υποκλοπής των ηλεκτρονικών επικοινωνιών.»

MM