Στάση εργασίας οδηγών ταξί σήμερα στον αερολιμένα Λάρνακας

Στάση εργασίας οδηγών ταξί σήμερα στον αερολιμένα Λάρνακας | Newsit.com.cy

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Οδηγών Ταξί του αεροδρομίου Λάρνακας Όμηρος Φανή «η στάση εργασίας θα ξεκινήσει στις 08.30 το πρωί της Τετάρτης 20 Δεκεμβρίου και αναμένεται να διαρκέσει για δύο περίπου ώρες. Η στάση πραγματοποιείται εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τις νέες αδειοδοτήσεις που δίνονται από την κυβέρνηση σε διάφορες εταιρείες λεωφορείων για να κάνουν τακτικές διαδρομές από το αεροδρόμιο Λάρνακας στις άλλες πόλεις».

Πρόσθεσε ότι «σε κανένα αεροδρόμιο του κόσμου δεν υπάρχουν λεωφορεία τα οποία διενεργούν απ’ ευθείας διαδρομές σε άλλες πόλεις. Μόνο στην Κύπρο έχει δοθεί άδεια σε συγκεκριμένη εταιρεία για να κάνει τις διαδρομές από το αεροδρόμιο Λάρνακας στη Λεμεσό και τη Λευκωσία».

Σύμφωνα με τον κ. Φανή «μετά την αδειοδότηση που δόθηκε στη εταιρεία για τις συγκεκριμένες διαδρομές, υπάρχουν σχέδια για παραχώρηση άδειας με στόχο τη διενέργεια διαδρομών από το αεροδρόμιο Λάρνακας προς την Αγία Νάπα και τον Πρωταρά. Θεωρούμε ότι υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός απέναντι στα ταξί και οι συγκεκριμένες εταιρείες θα πρέπει να λειτουργούν όπως ακριβώς εξυπηρετούν τον κόσμο τα αστικά λεωφορεία».

Ανέφερε ακόμα ότι «στη στάση εργασίας των επαγγελματιών οδηγών ταξί του αεροδρομίου Λάρνακας θα έχουμε τη συμπαράσταση των συναδέλφων μας όλων των πόλεων. Ουσιαστικά η στάση εργασίας θα είναι παγκύπρια αφού οι οδηγοί ταξί των άλλων πόλεων θα τραβήξουν χειρόφρενο την Τετάρτη από τις 08.30 το πρωί, δεδομένου ότι όλοι επηρεάζονται από τις ενέργειες του κράτους».

Οι οδηγοί ταξί Λεμεσού και αεροδρομίου Πάφου στην απεργία των οδηγών ταξί αεροδρομίου Λάρνακας

Μετά από έκτακτη συνεδρία των Συνδέσμων Αστικών Ταξί Λεμεσού και Συνδέσμου Αστικών Ταξί Αεροδρομίου Πάφου, μέλος της ΠΟΑΤ-ΠΟΒΕΚ, αποφασίστηκε όπως τα μέλη των Συνδέσμων συμμετέχουν στην αυριανή δίωρη στάση εργασίας (8:30πμ-10:30πμ) που έχουν ανακοινώσει οι Σύνδεσμοι Αεροδρομίου Λάρνακας.

«Τα προβλήματα είναι κοινά και αντί να βρίσκουμε λύσεις στα χρόνια προβλήματα που έχουμε, τουναντίον βλέπουμε να δημιουργούνται και νέα προβλήματα» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΠΟΑΤ-ΠΟΒΕΚ με τους οδηγούς ταξί να επιφυλάσσονται και για περαιτέρω μέτρα και αποφάσεις εάν δεν βρεθούν λύσεις, στη συνεδρία που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Ιανουαρίου 2018.

Οι οδηγοί ταξί απολογούνται στο επιβατικό κοινό, ντόπιο και ξένο για την οποιαδήποτε ταλαιπωρία θα υποστεί κατά την αυριανή δίωρη στάση εργασίας. Προσθέτουν ωστόσο προς ενημέρωση του κοινού ότι για τίποτα από ό,τι τους είχαν υποσχεθεί δεν έχει βρεθεί λύση.

MM