Υπόθεση πινακίδων: Την 31η Ιανουαρίου απαντούν οι κατηγορούμενοι στις κατηγορίες

Υπόθεση πινακίδων: Την 31η Ιανουαρίου απαντούν οι κατηγορούμενοι στις κατηγορίες | Newsit.com.cy

Πρόκειται για να τους διευθυντές των δύο εταιρειών (ΕΤΝΑ και ALMA) κατασκευής πινακίδων, Χριστάκη Ιωάννου της ETNA και Σωτήρη Αντωνιάδη της ALMA και τον πρώην δημοτικό υπάλληλο Ανδρέα Νικολάου.

Κατά τη σημερινή δικάσιμο, η κατηγορούσα αρχή, που εκπροσωπείται από τον δικηγόρο της Δημοκρατίας Ανδρέα Χατζηκύρου, προχώρησε στην πρόσθεση επιπλέον κατηγοριών αλλά και στην τροποποίηση κάποιων άλλων.

Η πρόεδρος του Μόνιμου Κακουργιοδικείου όρισε την υπόθεση για τις 31 Ιανουαρίου 2018 στις 09:00 και οι κατηγορούμενοι αναμένεται να απαντήσουν παραδοχή ή μη στις 46 κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Οι δύο εταιρείες, 1η και 2η κατηγορούμενη (ΕΤΝΑ SIGNS LTD και ALMA SIGNS LTD) αντίστοιχα, υπό την ιδιότητά τους ως εταιρείες, οι οποίες ασχολούνται με τη σχεδίαση και κατασκευή διαφημιστικών πινακίδων, ο 3ος κατηγορούμενος Χριστάκης Ιωάννου υπό την ιδιότητα του ως διευθυντής της εταιρείας ΕΤΝΑ SIGNS LTD, ο 4ος κατηγορούμενος Σωτήρης Αντωνιάδης υπό την ιδιότητα του ως διευθυντής της εταιρείας ALMA SIGNS LTD και ο 5ος κατηγορούμενος Ανδρέας Νικολάου υπό την ιδιότητα του ως Τεχνικός Οδοσήμανσης και Χώρων Στάθμευσης του Δήμου Πάφου, όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, μεταξύ άγνωστης ημερομηνίας και της 2ας Οκτωβρίου του 2007 στην Πάφο, συνωμότησαν μεταξύ τους όπως με δόλιο μέσο καταδολιεύσουν το κοινό, δηλαδή να οικειοποιηθούν διάφορα υλικά κατασκευής πινακίδων και σηματοδότησης, συνολικής αξίας περίπου 44 χιλιάδων ευρώ εις βάρος της περιουσίας του Δήμου Πάφου.

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν οι κατηγορούμενοι αφορούν, μεταξύ άλλων, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσία προς καταδολίευση, πλαστογραφία, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, κλοπή από δημόσιο λειτουργό και κατάχρηση εξουσίας.

Το δικαστήριο διέταξε επίσης όπως και για τα τρία πρόσωπα παραμείνουν οι ίδιοι περιοριστικοί όροι. Τα ονόματά τους να τοποθετηθούν στο stop list, να παραδώσουν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, να υπογράψουν προσωπική εγγύηση ύψους 200.000 ευρώ έκαστος, να υπογράψει ένας αξιόχρεος εγγυητής για το ποσό των 100.000 ευρώ για τον καθένα και να παρουσιάζονται δύο φορές την εβδομάδα σε αστυνομικό σταθμό της επιλογής τους.

MM