Φόνος Ανδρέα Κυριάκου: Υπό όρους ελεύθερες ιδιοκτήτρια και Δ/ντρια του οίκου ευγηρίας – Παραπέμφθηκαν σε δίκη

Φόνος Ανδρέα Κυριάκου: Υπό όρους ελεύθερες ιδιοκτήτρια και Δ/ντρια του οίκου ευγηρίας – Παραπέμφθηκαν σε δίκη | Newsit.com.cy

Ελεύθερες με όρους, αφού παραπέμφθηκαν σε δίκη, αφέθηκαν οι δυο γυναίκες που είχαν συλληφθεί για την υπόθεση παράνομης εργοδότησης και απασχόλησης της 27χρονης αλλοδαπής, η οποία συνελήφθη από την αστυνομία και τέθηκε υποκράτηση με δικαστικό διάταγμα σχετικά με την υπόθεση πρόκλησης θανάτου του 70χρονου σε οίκο ευγηρίας στη Λεμεσό.

Οι δυο γυναίκες, ηλικίας 40 και 69 ετών, συνελήφθησαν χθες, σχετικά με τα αδικήματα της παράνομης απασχόληση και εργοδότησης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δυο γυναίκες παραπέμφθηκαν σε δίκη, η οποία ορίστηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού στις 29/1/2018.

Το δικαστήριο διέταξε όπως παραδώσουν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, το όνομα τους τοποθετηθεί στο κατάλογο του στοπ λιστ, να παρουσιάζονται σε αστυνομικό σταθμό ενώ κατέβαλαν ως εγγύηση το ποσό των 5 χιλιάδων ευρώ η κάθε μια.

ΣΥΛΛΗΨΗ 27ΧΡΟΝΗΣ ΑΛΛΟΔΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΚΥΡΙΑΚΟΥ
Υπό 8ήμερη κράτηση τέθηκε η 27χρονη για την πρόκληση θανάτου εξ αμελείας του 70χρονου Ανδρέα Κυριάκου σε οίκο ευγηρίας τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης στη Λεμεσό.

Η 27χρονη, που παρουσιάστηκε ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού χωρίς να εκπροσωπείται από δικηγόρο, δεν έφερε καμία ένσταση στην κράτηση της.

Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, εργοδοτείτο παράνομα στο συγκεκριμένο γηροκομείο και δούλευε σε νυχτερινές βάρδιες έχοντας τη φροντίδα των ενοίκων.

Η 27χρονη, σύμφωνα με την αστυνομία, φαίνεται να προσπάθησε να σηκώσει από το έδαφος τον άτυχο ηλικιωμένο, ο οποίος λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε είχε σωριαστεί στο έδαφος.

Στο κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης καταγράφεται η 27χρονη να προσπαθεί τουλάχιστον δυο φορές, ενώ την τρίτη φορά όταν τον τράβηξε από τα ενδύματα του, όπως είπε η ίδια στην κατάθεση της, σταμάτησε να μιλά και κοκκίνισε.

Τότε κάλεσε σε βοήθεια άλλη φροντίστρια και προσπάθησαν να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες, ενώ ο ιδιώτης γιατρός που κλήθηκε διαπίστωσε το θάνατο του.

Εξάλλου, οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη τόσο της ιδιοκτήτριας όσο και της διευθύντριας του ιδρύματος καθώς εναντίον τους διερευνώνται τα αδικήματα της παράνομης εργοδότησης και της παράνομης απασχόλησης.

Οι δυο γυναίκες αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον δικαστηρίου όπου θα τους απαγγελθούν κατηγορίες και θα γίνει καταχώρηση της υπόθεσης για εκδίκαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φόνος Ανδρέα Κυριάκου: «Μας φώναζαν φονιάδες!» – Αποκαλύψεις από την υπεύθυνη του γηροκομείου [vid]

Φόνος Ανδρέα Κυριάκου: Νέα στοιχεία για τον στραγγαλισμό του 70χρονου – Τι έδειξαν οι κάμερες

MM