«Πολίτης» «καίει» και Μιχαηλίδη για μεταφορά Νεοκλέους – Το e-mail στην εισαγγελέα Λοϊζίδου

«Πολίτης» «καίει» και Μιχαηλίδη για μεταφορά Νεοκλέους – Το e-mail στην εισαγγελέα Λοϊζίδου | Newsit.com.cy

Συνέχεια στην υπόθεση της μεταφοράς του καταδίκου Π. Νεοκλέους στο Μέλαθρο Αγωνιστών, δίνει σήμερα δημοσίευμα του «Πολίτη», με τα πυρά αυτή τη φορά να στρέφονται στον Γενικό Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, περί εμπλοκής του στην υπόθεση.

Χθες, η ίδια εφημερίδα κατήγγειλε τον Γενικό Εισαγγελέα ότι δεν είπε πριν από μερικούς μήνες την αλήθεια στη Βουλή όσον αφορά την εμπλοκή του στην υπόθεση της μεταφοράς του Νεοκλέους στο Μέλαθρο Αγωνιστών. Καταγγελίες τις οποίες, λίγη ώρα μετά, ο Γενικός Εισαγγελέας, με ανακοίνωσή του, απέρριπτε.

Σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας, καταγγέλλει και τον Γενικό Ελεγκτή περί εμπλοκής του «στην παρασκηνιακή σύνταξη γνωματεύσεων», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρεται, «το Υπουργείο Υγείας ζήτησε γνωμάτευση που αφορούσε το αίτημα του Γενικού Ελεγκτή να αποκτήσει πρόσβαση στον ιατρικό φάκελο καταδίκου και ως εκ τούτου η Ελεγκτική Υπηρεσία ήταν ενδιαφερόμενο μέρος για το περιεχόμενο της».

Γίνεται λόγος για «καθοδήγηση της εισαγγελέως Λοϊζίδου από τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη για το τι θα γραφτεί στη γνωμάτευση», με επίκληση σε e-mail με ημερ. 20 Ιουνίου.

Όπως αναφέρεται, όταν στις 23 Ιουνίου η κ. Λοϊζίδου έστειλε το τελευταίο προσχέδιο της γνωμάτευσης σε Κ. Κληρίδη και Οδ. Μιχαηλίδη, η κοινοποίηση έγινε με Google Docs, δίνοντας τη δυνατότητα στον χωρίς νομικές γνώσεις Γενικό Ελεγκτή να επέμβει σε νομικό έγγραφο του κράτους.

Πλέον αναμένεται επίσημη αντίδραση από τον Γενικό Ελεγκτή, απαντώντας στις νέες καταγγελίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Πόλεμος» Γεν. Εισαγγελέα – «ΠΟΛΙΤΗ»: Αρνείται εμπλοκή του στη μεταφορά Νεοκλέους [vid]

MM