Καιρός: Χριστούγεννα με καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά [αναλυτική πρόγνωση]

Καιρός: Χριστούγεννα με καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά [αναλυτική πρόγνωση] | Newsit.com.cy

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος από μέσες και ψηλές νεφώσεις, ενώ τοπικά πιθανό να σημειωθούν ελαφρές βροχές, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και στα προσήνεμα ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος και τοπικά πιθανό να σημειωθούν ελαφρές βροχές, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ αλλά τοπικά ισχυροί, 5 μποφόρ. Κοντά στις αυγινές ώρες αναμένεται να καταστούν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και στα προσήνεμα ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα νότια και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 17 στα υπόλοιπα παράλια και στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, ενώ πιθανό να σημειωθούν τοπικά ελαφρές βροχές, κυρίως στα ορεινά και τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και τοπικά ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 20 στα παράλια και στους 14 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, ενώ αναμένονται λίγες τοπικές βροχές και λίγα χιόνια, στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Τη νύκτα αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια τοπικά στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Τη Δευτέρα, ημέρα των Χριστουγέννων, αναμένονται αρχικά μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα και χιόνια τοπικά στα ορεινά αλλά από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

MM