Τρεις Κύπριοι τιμήθηκαν από την Ακαδημία Αθηνών

Τρεις Κύπριοι τιμήθηκαν από την Ακαδημία Αθηνών | Newsit.com.cy

Ανακοίνωση από το Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα αναφέρει ότι στην κατηγορία των Γραμμάτων και των Καλών Τεχνών, «το Βραβείο Εμμανουήλ Ροΐδου, για φιλολογική ή κριτική μελέτη με θέμα από τη ζωή και το έργο Έλληνα λογοτέχνη, δόθηκε στον ποιητή, φιλόλογο, Γιώργο Μοράρη για το βιβλίο του ‘Μια διπλή απόκλιση της κυπριακής διαλέκτου και του ποιητικού λόγου. Ο ποιητής Βασίλης Μιχαηλίδης (1849-1917)’ (Ίδρυμα Τάκης Σινόπουλος, Εκδόσεις Γαβριηλίδης, Αθήνα 2016)».

Το Βραβείο Γ. Αθάνα, για την καλύτερη εκδιδόμενη ποιητική συλλογή νέου, κατά προτίμηση, ποιητή, δόθηκε στη Μυρτώ Παπαχριστοφόρου για τη συλλογή της «Η άλλη θάλασσα» (Εκδόσεις Περισπωμένη, Αθήνα 2016).

Στην κατηγορία των θετικών επιστημών, το Βραβείο Αικατερίνης Κέπετζη, εις μνήμην του συζύγου της ιατρού Νικολάου Κέπετζη, δόθηκε στον Μιχάλη Γεωργίου, πρώτο αριστούχο πτυχιούχο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, του ακαδημαϊκού έτους 2015-2016.

Η ετήσια πανηγυρική συνεδρία για την απονομή των βραβεύσεων άρχισε με ομιλία του Προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών, Λουκά Παπαδήμου, με θέμα: «Το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Όραμα, προκλήσεις και προοπτικές».

Στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών, Βασίλειος Χ. Πετράκος , παρουσίασε την έκθεσή του για το έργο της Ακαδημίας Αθηνών κατά το έτος 2017.

Η τελετή συνεχίστηκε με την απονομή τιμητικών διακρίσεων από τον Πρόεδρο της Ακαδημίας. Απονεμήθηκαν συνολικά 45 βραβεία στις τρεις τάξεις των Θετικών Επιστημών, Γραμμάτων και Καλών Τεχνών, Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών.

MM