Φουρλάς και ΟΥΚ κολύμπησαν για τα παιδιά με καρκίνο

Φουρλάς και ΟΥΚ κολύμπησαν για τα παιδιά με καρκίνο | Newsit.com.cy

Στις 10.10 το πρωί ο Λουκάς Φουρλάς συνοδευόμενος από τα μόνιμα στελέχη της ομάδα των υποβρυχίων καταστροφών ΟΥΚ, βατραχανθρώπους που υπηρετούν τη θητεία τους, τρεις έφεδρους βατραχάνθρωπους και τον Δήμαρχο Λευκωσίας, Κωνσταντίνο Γιωρκάτζιη ξεκίνησαν το κολύμπι της «Ελπίδας» από την Επιχωση Λεμεσού μέχρι την αποβάθρα του Παλιού Λιμανιού διανύοντας μια απόσταση πέραν τους ενός χιλιομέτρου.

Στην αποβάθρα τους περίμεναν ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαιδης, και ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαϊδης.

Μιλώντας για την εκδήλωση ο κ. Συλλούρης ανάφερε ότι «προσθέτει σε αυτό που αναδεικνύει η κυπριακή κοινωνία και ο κυπριακός λαός συνεχώς, την ανθρώπινή του δηλαδή πλευρά, την δύναμη του, να αντέξει. Τις αντοχές που έχει η Κυπριακή κοινωνία. Κάθε πληγή κάθε κτύπημα που δεχόμαστε γίνεται αφορμή να έρθουμε ο ένας με τον άλλο πιο κοντά και όλοι μαζί να κτυπήσουμε το κακό. Είτε αυτό είναι στο χώρο της υγείας, είτε στο χώρο της κοινωνίας είτε στο χώρο γενικότερα».

Ο Υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι «στέλνουμε ένα ισχυρό μήνυμα ελπίδας στα παιδιά που το έχουν ανάγκη, στα παιδιά που δίνουν τη μάχη με τον καρκίνο».

Καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους στη Λεμεσό ο Δήμαρχος, Νίκος Νικολαΐδης ανέφερε ότι η εκδήλωση στέλνει πραγματικά μηνύματα ελπίδας, αισιοδοξίας και την συστράτευση μια κοινωνίας αλληλέγγυας.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γιώργος Λιλλήκας, που ήταν επίσης παρόν στην εκδήλωση, την χαρακτήρισε εκδήλωση ανθρωπιάς προσθέτοντας ότι η μάχη κατά του καρκίνου πρέπει να είναι μια μάχη ολόκληρης της κοινωνίας, ιδιαίτερα η μάχη που δίνουν τα παιδιά με τον καρκίνο.

Ο Λουκάς Φουρλάς ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και δήλωσε ότι «δεν είναι ώρα να πούμε πολλά πράγματα αλλά είναι ώρα να κάνουμε πολλά πράγματα. Και το ένα ευρώ είναι πάρα πολύ σημαντικό γι αυτό απευθύνω έκκληση να συνεχίσουμε να προσφέρουμε».

Όλα τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν στο ίδρυμα Ελπίδα για τα παιδιά με καρκίνο και λευχαιμία.

MM