Άγρια κόντρα Φαίδωνος με Αστυνομία μετά την βομβιστική επίθεση – Δεν μας αγγίζουν υπαινιγμοί περί συγκάλυψης

Άγρια κόντρα Φαίδωνος με Αστυνομία μετά την βομβιστική επίθεση – Δεν μας αγγίζουν υπαινιγμοί περί συγκάλυψης | Newsit.com.cy

Οι υπαινιγμοί του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος, περί συνενοχής για συγκάλυψη κυκλωμάτων, δεν αφορούν την Αστυνομία, ούτε την αγγίζουν και η Αστυνομία θεωρεί ότι είναι ανεπίτρεπτο δημόσια πρόσωπα «να σπιλώνουν με τέτοιου είδους αιχμές και αβάσιμους ισχυρισμούς, το έργο που επιτελεί ένας θεσμός όπως είναι η Αστυνομία».

Αυτό αναφέρεται σε γραπτή δήλωση της Αστυνομίας για δηλώσεις του κ. Φαίδωνος που ακολούθησαν την έκρηξη βόμβας στο όχημα της μητέρας του. «Γνωρίζει ο κ. Φαίδωνος ότι εγκληματικά στοιχεία αλλά και δημόσια πρόσωπα έχουν καταδικαστεί και βρίσκονται στις Κεντρικές Φυλακές. Παράλληλα, η Αστυνομία διαχρονικά, έχει αποδείξει έμπρακτα τη βούληση, την αποφασιστικότητα αλλά και τις ικανότητές της, εξού και οι συνεχείς επιτυχίες σε διάφορες σοβαρές υποθέσεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, κυρίως τα τελευταία χρόνια», αναφέρεται.

Στην ανακοίνωση προστίθεται εξάλλου ότι όπως αποδείχθηκε και σε προηγούμενες υποθέσεις διαπλοκής και διαφθοράς περιλαμβανομένων υποθέσεων στην επαρχία Πάφου, «η Αστυνομία όχι μόνο γνωρίζει πολύ καλά τη δουλειά της, αλλά και ενεργεί με σταθερή προσήλωση στον Νόμο, ώστε οποιεσδήποτε πληροφορίες να μπορούν να τεκμηριώνονται μεταξύ άλλων μέσω μαρτυριών και καταθέσεων, που είναι ουσιαστικό εργαλείο με βάση το Σύστημα Ποινικής Δικαιοσύνης».

Τονίζεται ακόμη ότι η Αστυνομία αντιμετωπίζει τη συγκεκριμένη υπόθεση με κάθε σοβαρότητα έχοντας πάντα κατά νου το αυτονόητο που πηγάζει από το Νόμο της διερεύνησης οποιουδήποτε ποινικού αδικήματος για την προσαγωγή των υπόπτων ενώπιον της δικαιοσύνης και ότι , με βάση τα νέα δεδομένα και την αξιολόγηση κινδύνου που έγινε, έχει λάβει επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας.

Επίσης αναφέρεται ότι η Αστυνομία διερευνά τη συγκεκριμένη υπόθεση, όπως όλες τις υποθέσεις με τη δέουσα σοβαρότητα, αμεροληψία και αντικειμενικότητα και ότι οι ανακριτές της υπόθεσης προχωρούν τις έρευνες και ανακρίσεις σύμφωνα με το Νόμο στη βάση αξιολόγησης όλων των στοιχείων, δεδομένων και πληροφοριών, με απώτερο στόχο την πλήρη εξιχνίασή της.

Στην Αστυνομία κατέθεσε ο Φαίδωνος

Ολοκληρώθηκε γύρω στις 13:35 μετά το μεσημέρι η κατάθεση του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος σχετικά με τη χθεσινή βομβιστική επίθεση στο όχημα της 66χρονης μητέρας του.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου και υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου Μιχάλη Ιωάννου το περιεχόμενο της κατάθεσης του Δημάρχου Πάφου θα διερευνηθεί υπεύθυνα και με κάθε σοβαρότητα από την ανακριτική ομάδα του ΤΑΕ Πάφου.

Ο κ. Φαίδωνος μετέβη σήμερα στα Γραφεία του ΤΑΕ Πάφου και έδωσε όλα τα στοιχεία που κατείχε, προς διευκόλυνση των ανακριτικού έργου.

Ανακρίσεις και μηνύματα συμπαράστασης μετά την βομβιστική επίθεση στο όχημα της μητέρας του Φαίδωνος
Πολλά πρόσωπα έχουν μεταβεί στα Γραφεία του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου για ανάκριση στο πλαίσιο των ερευνών της Αστυνομίας για εντοπισμό των δραστών της χθεσινής βομβιστικής επίθεσης σε βάρος του οχήματος της μητέρας του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος.

Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης για τις εξελίξεις απάντησε ότι στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης για την οποία έχει ήδη δώσει σχετικές οδηγίες ο Αρχηγός Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, όλα τα θέματα και πληροφορίες εξετάζονται με κάθε σοβαρότητα.

Στο μεταξύ κόμματα και φορείς με γραπτές τους ανακοινώσεις στέλνουν μηνύματα συμπαράστασης προς την οικογένεια του Δημάρχου Πάφου, σημειώνοντας πως επιβάλλεται η εξιχνίαση του εγκλήματος από τις αρχές και η παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.

Η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 4:00 χθες τα ξημερώματα, στο αυτοκίνητο της 66χρονης, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στον υπόγειο χώρο στάθμευσης της οικίας της. Από την έκρηξη σημειώθηκαν εκτεταμένες ζημιές στο όχημα.

Όπως διαπιστώθηκε η έκρηξη οφείλεται στην πυροδότηση αυτοσχέδιας βόμβας, η οποία περιείχε εκρηκτική ύλη υψηλής ισχύος. Από τη σκηνή η Αστυνομία συνέλεξε διάφορα τεκμήρια τα οποία απεστάλησαν για επιστημονικές εξετάσεις.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ καταδικάζει την επίθεση 

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου σε γραπτή δήλωσή του καταδικάζει «με τον πιο απόλυτο τρόπο τη βομβιστική επίθεση εναντίον της μητέρας του Δημάρχου Πάφου», υποδεικνύοντας ότι «πρόκειται για μια εγκληματική ενέργεια που δείχνει το αληθινό πρόσωπο των παράνομων κυκλωμάτων και πρέπει να βρει απέναντί της την αποφασιστική αντίδραση της πολιτείας».

Συνεχίζοντας, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ προσθέτει πως «πρέπει να σταλεί καθαρό μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση ότι οι απόπειρες εκφοβισμού και τρομοκρατίας δεν θα περάσουν».

Ο κ. Νεοφύτου εκφράζει συμπαράσταση στον Δήμαρχο Πάφου και την οικογένεια του, και προσθέτει ότι αναμένει την εξιχνίαση του εγκλήματος από τις αρχές και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.

Αυξάνει τα μέτρα ασφαλείας για τον Φαίδωνος η Αστυνομία 

Νέα αξιολόγηση διέταξε ο Αρχηγός Αστυνομίας για λήψη επιπρόσθετων μέτρων ασφαλείας για την ασφάλεια του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος μετά την έκρηξη που σημειώθηκε χθες στο όχημα της μητέρας του Δημάρχου Πάφου.

Σε σχέση με την υπόθεση απόπειρας καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες, που διαπράχθηκε τις πρωινές ώρες σήμερα στην Πάφο, δόθηκαν άμεσα οδηγίες από τον Αρχηγό της Αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου για να γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις έτσι ώστε να καταβληθεί κάθε προσπάθεια εξιχνίασης της υπόθεσης, ανέφερε με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης.

Ο κ. Αγγελίδης είπε πως μέχρι σήμερα λαμβάνονταν μέτρα για την ασφάλεια του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος στην βάση αξιολόγησης κινδύνου που έγινε με τα δεδομένα που υπήρχαν.

Παρόλα αυτά ανέφερε, ερωτηθείς σχετικά, όπως γίνεται σε κάθε περίπτωση που αλλάζουν τα δεδομένα , ο Αρχηγός Αστυνομίας έδωσε σήμερα οδηγίες στον αρμόδιο Βοηθό Αρχηγό για να γίνει, όπως είπε, νέα αξιολόγηση κινδύνου και να ληφθούν πρόσθετα μέτρα ασφαλείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυξάνει τα μέτρα ασφαλείας για τον Φαίδωνος η Αστυνομία – Δήμος και ΕΒΕ Πάφου καταδικάζουν την βομβιστική επίθεση

Οργισμένη απάντηση Φαίδωνος για βόμβα – Τα έξι κυκλώματα που δείχνει

Έβαλαν βόμβα στο αυτοκίνητο της μητέρας του Φαίδωνος – Που εστιάζονται οι έρευνες των Αρχών 

Αγωγή κατά Φαίδωνος για δυσφήμιση

Φαίδωνος: Αποκαλύψεις και καταγγελίες για τυμβωρυχία – Η απάντηση της Αστυνομίας

Νέες καταγγελίες Φαίδωνος για παράλληλο κύκλωμα σε τ/κ περιουσίες και στην «φάμπρικα» με τις μίζες για υπηκοότητες [vid]

«Αερομαχίες» Φαίδωνος – Μαύρου στο ΡΙΚ για τα αποχετευτικά τέλη – «Ομερτά μεταξύ συγγενών…»

MM