Αεροπορική σύνδεση Πάφο με Κάιρο και Αλεξάνδρεια

Αεροπορική σύνδεση Πάφο με Κάιρο και Αλεξάνδρεια | Newsit.com.cy

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΤΑΠ, το πρόγραμμα αρχικά προνοεί για περίπου 20,000 αεροπορικές θέσεις προς Κύπρο, κυρίως την καλοκαιρινή περίοδο του 2018, σειρά ναυλωμένων πτήσεων από Αλεξάνδρεια τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2018, με σοβαρή προοπτική μέρος των προγραμμάτων να επεκταθεί και κατά τις περιόδους μη αιχμής και τη χειμερινή περίοδο 2018-2019.

Ως προωθητική ενέργεια έχει ήδη προγραμματιστεί η φιλοξενία 45 τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων μεταξύ 1 – 5 Ιανουαρίου 2018, για γνωριμία με την Πάφο και την Κύπρο γενικότερα.

Στο πλαίσιο της φιλοξενίας των συνεργατών αυτών έχουν προγραμματιστεί διάφορες εκδρομές και δραστηριότητες σε διαφορά μέρη της Πάφου καθώς και ένα μίνι φόρουμ /εργαστήρι στην παρουσία του Δημάρχου Πάφου, του Προέδρου της ΕΤΑΠ και αντιστοίχων αξιωματούχων της Αλεξάνδρειας και του Τουριστικού Επιμελητηρίου του Καΐρου.

Της όλης προσπάθειας ηγείται η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου με τη στήριξη του ΚΟΤ και του Δήμου Πάφου.

Η εξέλιξη αυτή, προστίθεται στην ανακοίνωση της ΕΤΑΠ, θεωρείται στρατηγικής σημασίας για την οικονομία της Πάφου αφού εκτός του τουριστικού τομέα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να επωφεληθούν ο τομέας ανάπτυξης γης, το εμπόριο, αλλά και να δημιουργηθούν προϋποθέσεις και για άλλες επενδύσεις.

MM