Φαίδωνος για βομβιστική επίθεση: Έδωσα 10 με 11 ονόματα στην Αστυνομία κι όχι τη μισή Πάφο – Είναι νωρίς ακόμη για συλλήψεις

Φαίδωνος για βομβιστική επίθεση: Έδωσα 10 με 11 ονόματα στην Αστυνομία κι όχι τη μισή Πάφο – Είναι νωρίς ακόμη για συλλήψεις | Newsit.com.cy
Νέα στοιχεία σε σχέση με την μακρά κατάθεση που έδωσε στην αστυνομία για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο αυτοκίνητο της μητέρας του ανήμερα των Χριστουγέννων- αλλά και για την στάση που τήρησαν οι ίδιοι οι ανακριτές έδωσε το πρωί ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος.

Μιλώντας στο Τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ, ο κ. Φαίδωνος δεν έκανε πίσω από όσα είπε αρχικά περί συγκάλυψης, λέγοντας πως η μη αποτελεσματικά διερεύνηση προκαλείται είτε λόγω διαφθοράς είτε λόγω ανικανότητας αυτών που καλούνται αν επιλύσουν τις υποθέσεις.

Σε ερώτηση για το αν δέχθηκε συγκεκριμένες απειλές πριν από την βόμβα, είπε πως αν και δεν τον απείλησε κάποιος προσωπικά, ένοιωθε την πίεση από συγκεκριμένους χώρους του υποκόσμου, φθάνοντας στα αυτιά του πληροφορίες ότι το όνομα του αναφερόταν σε διάφορες συζητήσεις μεταξύ των ατόμων του υποκόσμου.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε και η αποκάλυψη του ότι σε σχέση πάντα με την βόμβα στο αυτοκίνητο της μητέρας του, η ίδια η αστυνομία του είπε πως τέτοιες βόμβες μόνο 4-5 άτομα στην Κύπρο μπορούν να κατασκευάσουν και τα οποία μάλιστα όπως είπε είναι και γνωστά.

«Αφού είναι γνωστά γιατί δεν βρίσκουν ένα τρόπο να τους διαλύσουν» διερωτήθηκε.

Όπως διευκρίνισε ο Δήμαρχος Πάφου στην κατάθεση του έδωσε πέραν των δέκα ονομάτων που ο ίδιος θεωρεί ότι μπορεί να κρύβονται πίσω από την βομβιστική επίθεση στο αυτοκίνητο της μητέρας του. Ονόματα που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα κυκλωμάτων που δραστηριοποιούνται στην Πάφο και που αφορούν παράνομο τζόγο, ναρκωτικά, ποδόσφαιρο, διαφθορά δημόσιας υπηρεσίας, αρχαιοκαπηλίας, άλλα και για κυκλώματα όπως είπε, που μέχρι τώρα δεν είχε ποτέ του μιλήσει δημόσια.

«Έδωσα κατάθεση μόνο με ονόματα για να τελειώνει το παραμύθι ότι έδωσα κατάθεση και απλά φωτογράφισα κάποιους», είπε χαρακτηριστικά στο Τρίτο του ΡΙΚ για να προσθέσει πως τα ονόματα στα οποία αναφέρθηκε είναι πολύ γνωστά στην κοινωνία όχι μόνο της Πάφου αλλά και ολόκληρης της Κύπρου.

Προχωρώντας μάλιστα ένα βήμα πάρα πέρα ο Δήμαρχος Πάφου αποκάλυψε πως κατά την διάρκεια της κατάθεσής του ακόμα και οι ανακριτές παρουσιάζονταν διστακτικοί στην καταγραφή των ονομάτων που τους έλεγε: « Μα να το γράψω και αυτό κύριε Δήμαρχε» ήταν η αντίδραση του σύμφωνα πάντα με τα όσα είπε ο ίδιος.

Ο κ. Φαίδωνος έκανε πιο εκτενείς αναφορές στα κυκλώματα του παράνομου τζόγου και των ναρκωτικών, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η αστυνομία γνωρίζει πολύ καλά τα ονόματα.

Μάλιστα για τα ναρκωτικά είπε πως τα ονόματα είναι πολύ καλά γνωστά σε πάρα πολλούς στην Πάφο καθώς και το ποιος είναι ο επικεφαλής του κυκλώματος.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Πάφου μίλησε και στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο» επαναλαμβάνοντας ότι κατονόμασε 10 με 11 πρόσωπα, κι όχι όλη την Κύπρο όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα. «Είναι νωρίς ακόμη σημείωσε να γίνουν συλλήψεις».

Θα γίνουν οι απαραίτητοι εργαστηριακοί έλεγχοι και θα πρέπει να συλλεγεί και υλικό από τις κάμερες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή», σημείωσε.

Θέλοντας να καταδείξει το τι γίνεται στην πόλη, ο Δήμαρχος ανέφερε: «Στην Πάφο 6-7% από μαθητές κάνουν χρήση ναρκωτικών. Ο αρχηγός του κυκλώματος των ναρκωτικών είναι ένας. Ένας δοκίμασε να μπει στα πόδια του και του έβαλαν βόμβα. Ο κύριος αυτός κυκλοφορεί ελεύθερος. Πρέπει να πάει η ίδια η Αστυνομία να κάνει επιχείρηση και να τον συλλάβει».

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:
 

Πηγή: pafospress.com 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ειρήνη Χαραλαμπίδου: Ο Φαίδωνος ήταν στόχος και το ήξεραν

Άγρια κόντρα Φαίδωνος με Αστυνομία μετά την βομβιστική επίθεση – Δεν μας αγγίζουν υπαινιγμοί περί συγκάλυψης

Αυξάνει τα μέτρα ασφαλείας για τον Φαίδωνος η Αστυνομία – Δήμος και ΕΒΕ Πάφου καταδικάζουν την βομβιστική επίθεση

Οργισμένη απάντηση Φαίδωνος για βόμβα – Τα έξι κυκλώματα που δείχνει

Έβαλαν βόμβα στο αυτοκίνητο της μητέρας του Φαίδωνος – Που εστιάζονται οι έρευνες των Αρχών 

Αγωγή κατά Φαίδωνος για δυσφήμιση

Φαίδωνος: Αποκαλύψεις και καταγγελίες για τυμβωρυχία – Η απάντηση της Αστυνομίας

Νέες καταγγελίες Φαίδωνος για παράλληλο κύκλωμα σε τ/κ περιουσίες και στην «φάμπρικα» με τις μίζες για υπηκοότητες [vid]

 

MM