Ένοπλη ληστεία στη ΣΠΕ Γερμασόγειας με λείας 19.000 € – Εντοπίστηκε το όχημα των ληστών

Ένοπλη ληστεία στη ΣΠΕ Γερμασόγειας με λείας 19.000 € – Εντοπίστηκε το όχημα των ληστών | Newsit.com.cy

Από τη σκηνή οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού περισυνέλεξαν διάφορα τεκμήρια τα οποία στάληκαν για επιστημονικές εξετάσεις, ενώ έχει παραληφθεί και το υλικό από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν οι ληστές.

Το όχημαμε το οποίο διέφυγαν οι ληστές της ΣΠΕ Γερμασόγειας στη Λεμεσό εντοπίστηκε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι της Πέμπτης και η λεία των δύο δραστών είναι 19.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το αυτοκίνητο εντοπίστηκε σε κοντινή απόσταση από το υποκατάστημα, κοντά στην Κοιλάδα Γερμασόγειας.

Όλα δείχνουν πως οι δράστες εγκατέλειψαν το όχημα εκεί και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε άλλο όχημα, διαφεύγοντας.

Το χρονικό της ληστείας

Η ένοπλη ληστεία σημειώθηκε γύρω στις 10 το πρωί στο υποκατάστημα του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Λεμεσού, που βρίσκεται στο χωριό Γερμασόγεια.

Δύο ένοπλοι κουκουλοφόροι εισήλθαν στο υποκατάστημα, θρυμματίζοντας τη γυάλινη πλαϊνή είσοδο του με βαριοπούλα και αφού πρόταξαν κοντόκαννο κυνηγετικό όπλο που κρατούσε ο ένας εξ αυτών, κατάφεραν να αποσπάσουν 19.000 ευρώ και να τραπούν σε φυγή.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού Γιάννη Σωτηριάδη, οι δύο ληστές είχαν σταθμεύσει το σαλούν όχημα τους, toyota vitz χρώματος άσπρου με πινακίδες εγγραφής άλλες από αυτές που ταιριάζουν στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο, έξω από το κατάστημα.

Ο ένας εκ των δύο ληστών, μιλώντας στη κυπριακή διάλεκτο, ζήτησε από τους τέσσερις υπαλλήλους και τους πέντε πελάτες εκ των οποίων το ένα ήταν μικρό παιδάκι, να πέσουν στο έδαφος.

Η σκηνή αποκλείστηκε από ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, άνδρες της οποίας εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών με βοήθεια και του ελικοπτέρου της Αστυνομίας.

Οι δράστες διέφυγαν με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.  

MM