Νέο επεισόδιο στην κόντρα Φαίδωνος – Αστυνομίας: «Να αφαιρεθεί η λέξη «κατήφορος»» [pics]

Νέο επεισόδιο στην κόντρα Φαίδωνος – Αστυνομίας: «Να αφαιρεθεί η λέξη «κατήφορος»» [pics] | Newsit.com.cy

Συνεχίζεται και σήμερα η αντιπαράθεση μεταξύ του Φαίδωνα Φαίδωνος και της Αστυνομίας, με αφορμή τον εμπρησμό του οχήματος της μητέρας του Δημάρχου Πάφου.

Σήμερα, ο κ. Φαίδωνος, κάλεσε τον Αρχηγό της Αστυνομίας όπως αφαιρεθεί η λέξη «κατήφορος» από τη χθεσινή ανακοίνωση της Αστυνομίας που αναφέρεται στο πρόσωπό του.

O Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος απάντησε χθες βράδυ με σχόλιο στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb στην ανακοίνωση της Αστυνομίας περί λαϊκισμού εκ μέρους του, με την τακτική των δημοσίων τοποθετήσεων.

Στο δημόσιο διάλογο, αναφέρει ο Δήμαρχος Πάφου, «όταν συζητούνται οι αδυναμίες και τα προβλήματα της Αστυνομίας είναι μεγάλο και επικίνδυνο λάθος να τα βαφτίζουμε λαϊκισμό και να τα προσπερνούμε.»

«Σε μια μικρή χώρα με τόσα σκάνδαλα, τόση διαφθορά και μία κατάρρευση της οικονομίας εάν κάποιοι δεν διερωτώνται τι πάει λάθος και θέλουμε μόνο να λέμε ότι η Αστυνομία να κάνει όλα τέλεια, αυτό δεν εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον,» καταλήγει.

Στη νέα ανακοίνωση που εξέδωσε χθες βράδυ η Αστυνομία, αναφέρεται πως «δεν νομιμοποιείται οποιοσδήποτε κατέχει δημόσιο αξίωμα, να σπιλώνει ένα θεσμό όπως η Αστυνομία, που με το έργο της αποδεικνύει καθημερινά και έμπρακτα την προσήλωση στην αποστολή της.»

Η Αστυνομία σημειώνει στην ανακοίνωση της πως «δεν ενδιαφέρεται να συμμετέχει σε αντιπαραθέσεις για χάρη εντυπώσεων, γι’ αυτό και δεν θα ακολουθήσει τον κατήφορο του λαϊκισμού που έχει επιλέξει ο κ. Φαίδωνος, με την τακτική των δημόσιων τοποθετήσεων.»

Η Αστυνομία Κύπρου με οδηγίες του Αρχηγού της, συνεχίζει η ανακοίνωση, εξετάζει όλα τα ζητήματα που εγείρονται από τις δηλώσεις, τις πληροφορίες και καταθέσεις στις οποίες προέβη ο Δήμαρχος Πάφου, με επαγγελματισμό και σοβαρότητα, στο πλαίσιο που ορίζει ο Νόμος, με απώτερο σκοπό την πλήρη διερεύνησή τους.

Απορρίπτει δε κατηγορηματικά έμμεσες ή άμεσες αιχμές τις οποίες διατυπώνει ο Δήμαρχος Πάφου εναντίον της Αστυνομίας, ως προς τον τρόπο που ενεργεί, την αντικειμενικότητα και την αποτελεσματικότητά της.συμφέρον».

MM