Με κάθε επισημότητα παρέδωσε τον τίτλο της πολιτιστικής πρωτεύουσας η Πάφος – Σκυτάλη σε Βαλέτα και Λέουβαρντεν

Με κάθε επισημότητα παρέδωσε τον τίτλο της πολιτιστικής πρωτεύουσας η Πάφος – Σκυτάλη σε Βαλέτα και Λέουβαρντεν | Newsit.com.cy

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Δρ. Χρίστος Πατσαλίδης παρέδωσε συμβολικά το χρίσμα στους αντίστοιχους εκπροσώπους της Βαλέτας και του Λεουβάρντεν. Στην τελετή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εκπροσώπησε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής, ο οποίος εξέφρασε τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια του στον Οργανισμό Πάφος 2017, για την επιτυχή υλοποίηση του θεσμού, σημειώνοντας ιδιαίτερα το γεγονός ότι η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρεί την Πάφο ως παράδειγμα και για άλλες πόλεις.

Χαιρετισμούς απεύθυναν ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Δρ. Χρίστος Πατσαλίδης, εκφράζοντας και οι δυο την ικανοποίηση τους για την επιτυχή διοργάνωση από την Πάφο του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Και οι δυο αναφέρθηκαν στο γεγονός ότι το 2017 θα παραμείνει ως μια ιστορική χρονιά για την Πάφο.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την εκτέλεση της 9ης συμφωνίας του Μπετόβεν από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Κύπρου υπό τη Διεύθυνση του Γιάννη Χατζηλοίζου, τη χορωδία Φιλαρμόνικα Voices από το Λονδίνο και τους σολίστ Annemarie Kremer, Ντίνα Στράνη, Nico Darmanin και Κύρο Πατσαλίδη.

MM